CAS Alba verifică concediile medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie trebuie să declare până vineri, 21 mai, la Casa de Asigurări de Sănătate Alba,  concediile eliberate în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2010.

CAS Alba va verifica modul în care aceste concedii au fost eliberate dacă perioada în care asiguratul a fost acasă este corespunzătoare cu diagnosticul şi investigaţiile pe care  mediii de famailie le-au eliberat. De asemenea medicii trebuie să aibă dfe acum înainte şi o declaraţie pe proprie răspundere semnată de pacienţi în care aceştia trebuie să declare că vor respecta prescripţia medicală.

„Am solicitat medicilor de familie să raporteze până vineri aceste concedii, deoarece până la acest moment la CAS Alba concediile medicale erau raportate doar de către angajatori“, a spus Gheorghe Ştef, directorul CAS Alba.

Din datele pe care instituţia le are în judeţul Alba sunt eliberate aproximativ 4.000 de controale medicale pe lună. „Prima etapă de control este la medicii de familie iar de luna viitoare probabil că vom merge şi la pacienţii pentru a vedea dacă aceştia respectă presrierile medicului. Controalele acasă la pacienţi se vor face la solicitarea angajatorilor care vor dori să-şi verifice angajaţii în perioada de repaos medical“, a mai spus directorul CAS Alba.  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite