Burse pentru elevii din Alba Iulia. Vezi care sunt categoriile şi sumele acordate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Elevii din Alba Iulia cu rezultate bune şi foarte bune la învăţătură vor primi şi în anul 2012 burse finanţate de Consiliul local. Este vorba despre burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi burse sociale.

Suma cea mai importantă, în valoare de 50 de lei pe lună, va fi primită de elevii “calificaţi” la categoria bursă de performanţă. Acest tip de bursă se acordă elevilor care au obţinut locul I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educatiei; s-au calificat la loturile de pregătire organizate de Minister pentru competiţiile internaţională; au obţinut locul I, II sau III la etapele naţionale ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de Minister.

Elevii claselor V – VIII care au obţinut media generală 10 în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, primesc bursă de merit în valoare de 42 de lei pe lună.

Tot bursă de merit vor primi şi elevii claselor IX – XIII, cursuri de zi, care au obţinut media generală de minim 9,90 în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, dar nu mai mult de cinci la sută din numărul de elevi ai unităţii de învăţământ liceal. De asemenea, vor încasa bursă de merit elevii claselor IX – XIII, cursuri de zi, care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor organizate de Ministerul Educaţiei.

Bursele de studiu sunt în valoare de 35 de lei petru un elev pe lună şi se acordă celor din clasele V-VIII care au obţinut media generală de minim 9,50 în semestrul anterior celui care se acordă bursa. Aceeaşi bursă va fi acordată şi elevii claselor IX – XIII, cursuri de zi, care au obţinut media generală de minim 9,00 în semestrul anterior celui care se acordă bursa, dar nu mai mult de cinci la sută din numărul de elevi ai unităţii de învăţământ liceal.

Ultima categorie de bursă este cea de ajutor social, în cunatum de 35 lei/elev/lună, acordată elevilor care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite