Alba Iulia: Portret. Miriam Bulgaru „Vreau să câştig turneul de la Rolland Garros“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Portret. Miriam Bulgaru „Vreau să câştig turneul de la Rolland Garros“
Alba Iulia: Portret. Miriam Bulgaru „Vreau să câştig turneul de la Rolland Garros“

Campioană naţională şi tenismena numărul unu a României timp de şase luni la categoria de vârstă 10 ani, Miriam Bulgaru speră să ajungă în topul mondial şi să câştige renumitul turneu pe zgură de la Rolland Garros.

Miriam Bulgaru face tenis de performanţă de şase ani şi, potrivit antrenorului Doru Brânduşan, este produsul cel mai bun al oraşului Alba Iulia şi al clubului „Sun“ din municipiul reşedinţă de judeţ. „Am început de la vârsta de 5 ani, tata a ales să fac tenis de câmp. Îmi place foarte mult acest sport, cum la fel de mult îmi place să înot“, spune Miriam, o fetiţă deloc timidă, plină de energie.

A fost numărul unu pe plan naţional timp de şase luni

În scurt timp, Miriam şi-a făcut renume pe plan naţional. A câştigat peste 40 de turnee, a fost şase luni numărul unu naţional la categoria de vârstă 10 ani, anul trecut a câştigat titlul de campioană naţională pe echipe, iar actualmente ocupă locul 10, la categoria de vârstă 12 ani, dar va începe competiţiile de anul viitor de pe poziţia a 3-a. „Am fost pe locul întâi, dar m-am accidentat la mână şi a trebuit să fac o pauză de două luni“, ne explică Miriam de ce a coborât pe poziţia a 10-a.

Dintre competiţiile la care a participat îşi aduce aminte cu mare plăcere de Cupa „Tobimar“  unde a ocupat primul loc, atât la simplu cât şi la dublu. „Mi-au plăcut foarte mult premiile şi petrecerea de după concurs. Ne-am distrat, am mâncat grătare şi am băut suc“, povesteşte simpatica tenismenă.

Favorită de a câştiga în 2010 titlul naţional

Ambiţioasă, perseverentă şi încrezătoare în forţele proprii, Miriam speră să ajungă în topul mondial. „Vreau să ajung numărul unu în clasamentul WTA şi să câştig turneul de la Rolland Garros“, spune Miriam. E convinsă că poate şi nu are frică de nici o adversară, dar adaugă că trebuie să-şi ridice nivelul calitativ al serviciului şi să lucreze fizic pentru a-i creşte masa musculară. „Le-am bătut pe cele mai bune şapte tenismenă din ţară.

Îmi era frică, la un moment dat, de Amanda, din Deva, dar anul acesta am învins-o în trei seturi: 5-7, 6-4, 6-1“, explică micuţa sportivă. Antrenorii ei, Călin Măldovan şi Doru Brânduşan, completează: „A regresat din cauza accidentării, dar credem că anul viitor va fi campioană naţională. Are cea mai bună motivaţie, atitudine şi determinare“.  Potrivit acestora, singura tenismenă din ţară care-i poate pune probleme este o tânără din Târgovişte.

În afară de tenis şi înot, Miriam e pasionată de pescuit. Merge cu bunicul ei pe râul Ampoi, în zona localităţii Drâmbar, şi nu se întoarce cu mâna goală. „Dau cu viermi şi câteodată cu arpacaş. Cel mai mare peşte pe care l-am prins a fost un scobar de o jumătate de kilogram“, spune valoroasa tenismenă.


Cum te descurci cu echipamentul ?
M.B.:
Aici mă pot lăuda, pentru că mă sponsorizează  o firmă austriacă. O firmă care produce echipament pentru schi, cum ar fi schiuri şi clăpari, dar şi echipament pentru tenis de câmp – rachete, pantofi de tenis, tricouri şi altele.

Ce jucători de tenis îţi plac ?
M.B.:
Îmi place foarte mult de Ana Ivanovic, pentru că joacă bine şi are un backhand foarte puternic, în care pune mult suflet. Ca jucători îmi plac Roger Federer şi Juan Martin del Potro. Admir la ei serviciul şi voleul.

Ce-i place: „Îmi place tenisul de câmp, în primul rând, dar  îmi place foarte mult şi să înot. Mă mai pasionează baschetul şi pescuitul. La oameni îmi place să fie punctuali şi să se ţiună de cuvânt, iar la copii să fie modeşti şi sinceri cu mine“.
Ce nu-i place: „Nu-mi place când sunt minţită, nu-mi place deloc minciuna. De asemenea, mă supără invidia, pentru că sunt mulţi copii care sunt invidioşi pe mine pentru că sunt prea bună la tenis. Nu-mi place nici lipsa de civilizaţie“.

Profil:
Data naşterii: 8 octombrie 1998, Alba Iulia
Educaţie: elevă în clasa a V-a la Şcoala Generală „Vasile Goldiş“ Alba Iulia

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite