Bugetul local al Aiudului, rectificat cu 250.000 lei pentru plombarea şi reabilitarea străzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modificarea principală adusă bugetului local al muinicipiului Aiud a fost suplimentarea sumei pentru continuarea lucrărilor de plombare şi reabilitare a străzilor din oraş.

Executivul primăriei Aiud a prevăzut la începutul anului 2011 un buget de 550.000 lei pentru întreţinerea drumurilor din oraş. Contractul de execuţie a fost câştigat de S.C. Diferit SRL Cluj Napoca.

Într-o primă etapă, a fost asfaltat drumul către localitatea Ciumbrud şi au fost lărgite benzile de sens, reparate trotuarele şi înlocuite bordurile deteriorate de pe străzile Stadionului şi Morii. Alte intervenţii curente au vizat arterele din apropierea cartierelor de blocuri.

Valoarea totală a lucrărilor executate până acum este de aproximativ 711.000  lei. Cum bugetul prevăzut la începutul anului pentru întreţinerea arterelor rutiere din oraş a fost de doar 550.000 lei, au fost alocaţi încă 250.000 lei de la bugetul local pentru continuarea lucrărilor.

Nici aşa banii nu vor fi suficienţi. Conducerea Primăriei estimează că până la finele anului în curs mai sunt necesari încă 200.000 lei pentru punerea în practică a strategiei de modernizare a şoselelor din Aiud.


„Am ştiut de anul trecut că 2011 va fi, şi din punctul de vedere al bugetului local, un an extrem de greu. Am prevăzut şi în acest an, în ciuda problemelor, sume pentru reparaţiile la drumurile din Aiud, ţinând cont de nevoia ca acestea să fie circulabile, dar fără să uităm că mai avem prevăzute şi investiţii la reţelele de utilităţi. Personal, vreau ca străzile din Aiud să fie perfecte, dar acolo unde se vor face lucrări la reţeaua de apă şi la cea de canalizare, cum sunt şi străzile Avram Iancu şi Moţilor, voi investi minimumul necesar pentru ca circulaţia să fie bună” a precizat Horaţiu Josan, primarul municipiului Aiud. 

Lucrările constau în plombări, reabilitări de străzi, asigurarea scurgerii apelor pluviale ori aducerea la cotă a căminelor de utilităţi.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite