„Jos Băsescu! Jos Guvernul!“ în faţa Prefecturii Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de bugetari din învăţământ, sănătate, administraţie alături de pensionari au protestat în faţa Instituţiei Prefectului Alba.

Bugetarii din Alba Iulia, Abrud, Câmpeni, Cugiri şi din alte oraşe şi comune din judeţul Alba au participat astăzi între orele 10.00-12.00 la un miting de protest în faţa Prefecturii Alba. Sindicaliştii au purtat steaguri şi pancarde şi au scandat „Jos Guvernul“, „Jos Băsescu“.

Nemulţumirile bugetarilor

Pe durata mitingului sirenele industriale pe care le-au adus sindicaliştii de la Cugir au sunat fără încetare. „ Am venit la miting din disperare. Eu sunt asitent social şi soţul meu preot, tot bugetar. Avem trei copii la şcoală şi rate. Nu avem cum să trăim aşa“, a spus Cornelia Bugerzan, din Cugir. Tot de la Cugir au fost prezenţi la proteste şi agenţii de la Poliţia comunitară. „Acum am salariu de 500 de lei. Am terminat faculate şi master. Îşi bat joc de noi, locuiesc cu părinţii care şi ei sunt bugetari“, a spus Diana Maerescu, agent comunitar.

De la Abrud şi Câmpeni au ajuns în acestă dimineaţă mai mulţi bugetari care au aceleaşi nemulţumiri. „Sunt asistentă la spitalul din Abrud şi soţul meu e poliţist. Bine că nu avem copii că nu puteam să-i creştem. Abia dacă mai trăim şi noi“, a spus Georgeta Vădan.

image

Infirmierele de la spitalul de neuropsihiatrie de la Galda spun că de la începutul anului li s-au tăiat sporurile şi au ajuns la salarii de 600 de lei pe lună cu toate că sunt condiţii de muncă foarte grele. „O parte dintre pacienţi trebuie hrăniţi cu linguriţa. Sunt condiţii foarte grele de lucru. O să rămânem cu 450 de lei salariu când în străinătate munca asta e plătită foarte bine noi nu avem cu ce trăi“, a explicat Emilia David.

Şi profesorii de sunt în aceaşi situaţie. „Avem foarte multe nemulţumiri, nici nu ştiu cu ce să încep. Sunt învăţătoare la Alba Iulia, soţul meu lucrează în administraţia locală. Avem doi copii şi rate“, a spus Elena Avram.

Pensionarii nu mai au cu ce trăi

Alături de bugetari la protest au fost prezenţi şi pensionarii care şi ei vor avea de suferit de pe urma măsurilor de criză luate de Guvern.  „Vor să îmi mai taie 15 la sută. Cu ce o să mai trăiesc? Am lucrat la stingătoare, iar acum la bătrâneţe îmi plâng zilele că abia trăim. Soţul meu are o pensie de 1000 lei abia din acest an si acum iar vor să i-o taie. A fost primul furnalist din Huedoara. Este bolnav de astm şi inimă şi lunar avem nevoie de medicamete scumpe pe care abia ni le permitem“, Ileana Comşa, 82 ani.

image

Un alt octogenar, din satul Galda de Sus care are doar o pensie pentru persoană cu handicap de 200 de lei spune că nu va putea să trăiască aşa. „Am 81 de ani şi îşi bat joc de bătrâneţea mea. Am 200 de lei pensie şi sunt singur. Nu mai am pe nimeni pe lumea asta. Cum să mă descurc aşa?“, se plânge Aurel Adam.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite