Alba Iulia: Bugetarii au ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Bugetarii au ieşit în stradă
Alba Iulia: Bugetarii au ieşit în stradă

Câteva zeci de persoane au protestat timp de o oră astăzi în faţa Palatului Administrativ din Alba Iulia. Membrii ai organizaţiilor sindicale Sanitas şi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirile legate de noile schimbări din sectorul bugetar

 Aceştia nu sunt de acord cu grila unică de salarizare şi restructurările de personal care vor afecta instituţile medicale şi de învăţământ din judeţul Alba.

„Ne nemulţumesţe în primul rând faptul că grila unică de salarizare nu aduce ceea ce aşteptam şi ceea ce am negociat cu guvernanţii. Ne plasează pe treimea inferioară a grilei de salarizare generală. Suntem îngrijoraţi şi de disponibilizările masive care vor avea loc în etapă următoare. Considerăm neconstituţională obligativitatea de a intra în concediu neplătit pe o perioadă de 10 zile“, a spus Valeriu Şuşman, liderul FSLI Alba.

Nemulţumirile au venit şi din partea cadrelor medicale. Cu mici excepţii, salariile acestora au fost achitate. „La nivelul judeţului suntem aproape la zi cu drepturile salariale. Mai sunt câteva spitale unde nu s-au acordat încă tichetele de masă şi al 13-lea salariu. Suntem în grafic, în schimb ne confruntăm cu un deficit de personal“, a spus Marius Sepi, liderul Sanitas Alba.
Acesta a specificat că lipsa personalului se resimte la Spitalul judeţean de Urgenţă Alba şi la Spitalul Zlatna. „Avem o mare problemă cu spitalul din Zlatna. Dacă acesta ar fi tansformat în spital de boli cronice s-ar rezolva multe din probleme“, a mai spus Sepi.

În acest an, în jur de 120 de cadre medicale din Alba au părăsit sistemul sanitar românesc şi au plecat în străinătate, în ţări precum Anglia, Spania şi Italia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite