Alba Iulia: Buget de 1.000 de lei pentru hainele de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Buget de 1.000 de lei pentru hainele de iarnă
Alba Iulia: Buget de 1.000 de lei pentru hainele de iarnă

Sezonul rece creşte vânzările magazinelor de haine şi de încălţăminte. Clientela este formată în mare parte din femei, care îşi reînnoiesc garderoba de toamnă-iarnă.

Oamenii îşi aleg magazinele în funcţie de preţurile practicate. „Mi-am cumpărat un palton. Am fost la mai multe magazine, iar în două locuri diferite am văzut aceeaşi haină, la o diferenţă de preţ semnificativă. La un magazin de firmă, paltonaşul costa 280 de lei, iar eu am dat pe el 160 lei. Chiar dacă nu e luat dintr-un magazin de firmă, are aceeaşi calitate“, a spus Maria Voicu, în vârstă de 27 de ani.

Irina Simina, vânzătoare într-un magazin de profil a spus că pentru reînnoirea garderobei, femeile ar trebui să scoată din portofel în jur de 1000 de lei. „O pereche de pantaloni este în jur de 150 lei. Preţul unei bluze din material mai plin se situează între 70 de lei şi 120 de lei, iar o esarfă asortată este 45 de lei. În ceea de priveşte paltoanele, preţul acestora începe de la 300 lei. Mai avem şi mănuşi din piele. Acestea sunt ceva mai scumpe, la 90 lei“, a spus Irina Simina.

Pentru o bască sau o căciulă de iarnă, albaiuliencele mai plătesc în plus aproximativ 70 de lei. Şi în ceea ce priveşte garderoba bărbaţilor, sumele sunt aproximativ aceleaşi.

Botinele, la mare trecere

Gabriela Ionescu, administratorul unui magazin de încălţăminte, a precizat că se pune accentul pe papucii din înlocuitori de piele. „În acest sezon, cel mai bine vindem botinele şi ghetele de damă, cu toc potrivit. Lumea se axează pe încăltăminte de toată ziua, care să fie comodă. În magazinul nostru, preţurile variază între 39 de lei şi 75 de lei“, a spus Gabriela Ionescu.

„Caut o pereche de botine, elegante şi comode în acelaşi timp. Îmi trebuie o pereche de papuci de toată ziua. Nu voi da banii pentru o pereche de încălţăminte din piele deoarece e prea scumpă şi se demodează repede. Sunt studentă, lucrez la o firmă şi nu pot să merg la servici în adidaşi. Cred că îmi voi cumpăra o pereche de botine de culoare neagră sau roşie“, a spus Irina Gherman, în vârstă de 21 de ani.

Aceasta a achitat 75 de lei pe perechea de încălţăminte. Mihai Roman a optat pentru o pereche de de ghete din piele, pe care a plătit 450 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite