Alba Iulia: Ofertă de criză. Brazi argintii de închiriat sau plătiţi în rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Mărginean închiriază brazi pentru sărbătorile de iarnă.
Florin Mărginean închiriază brazi pentru sărbătorile de iarnă.

Un comerciant din oraş oferă clienţilor pomi de Crăciun în patru rate. Brazii sunt plantaţi în ghivece. Preţurile încep de la 25 de lei şi ajung până la 250 de lei. Transportul este asigurat gratuit în Alba Iulia.

Criza economică afectează buzunarele a tot mai mulţi albaiulieni. Constrânşi să-şi reducă bugetul de sărbători, oamenii au la-ndemână posibilitatea de a închiria sau de a plăti în rate bradul de Crăciun. Ideea i-a venit unui comerciant din Alba Iulia şi se referă doar la brazi în ghiveci.

Brazi româneşti

„Am ales această variantă datorită sărăciei care se răsfrânge din ce în ce mai mult asupra oamenilor. Comercializez doar brazi producţie românească, specia argintiu românesc“, a spus Florin Mărginean (36 de ani), administratorul firmei Toskana Garten din Alba Iulia.

Brazi Alba Iulia

Acesta a precizat că brazii se închiriază pe baza unui contract. „Se încheie cu clientul un contract, iar pentru a ne asigura că bradul ajunge în condiţii optime, oferim transport gratuit în Alba Iulia“, a mai spus Florin Mărginean.

Pentru închiriat, preţurile se încadrează între 25 de lei şi 250 de lei, în funcţie de înălţime. Un brad mediu se poate închiria cu 80 de lei.
Cei care nu returnează bradul în condiţii optime vor plăti integral valoarea acestuia.

De exemplu, dacă în 20 de zile de la returnare baradul se ofileşte pentru că nu i-a fost pusă apă, omul trebuie să achite contravaloarea integrală a acestuia.

Cine vrea să-şi cumpere bradul, poate opta să-l plătească în rate. „În primă fază, se achită 40 la sută din valoarea preţului, urmând ca pe o perioadă de 40 de zile, să fie achitatele şi celelalte rate. Un brad se vinde în maxim patru rate“, a spus administratorul firmei din Alba Iulia.

Brazi Alba Iulia

Preţurile de vânzare ale unui brad variază între 55 şi 380 de lei, în funcţie de înălţime şi aspect.

Părerea potenţialilor clienţi

Potenţialii clienţi se gândesc serios la ofertă. „M-am decis să închiriez un brad de înălţime medie. Este mai bine pentru că nu trebuie să îl arunc după ce trec sărbătorile“, a spus Adriana Popa, 31 de ani, decorator.

„Ca în toţi anii voi opta pentru un brad natural deoarece miroase frumos, dă un aspect plăcut casei.

image

Alexandru Marton îşi doreşte de sărbători un brad natural.

Dacă voi opta pentru un brad în ghiveci, atunci îl voi închiria. E ecologic“, a afirmat Alexandru Marton, de 21 de ani, student.

De săptămâna aceasta Direcţia Silvică Alba a scos la vânzare aproape 1.500 de brazi de Crăciun ce provin de la ocoalele silvice din judeţ, în urma tăierilor de îngrijire. Preţul de pornire este de la 20 lei şi ajunge, în cazul brazilor înalţi de 2 metri, până la 35 de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite