BookLand Alba Mall. Târgul de carte adună peste 80 de edituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cititorii pasionaţi pot să cumpere cărţi de toate tipurile
Cititorii pasionaţi pot să cumpere cărţi de toate tipurile

Evenimentul BookLand se desfăşoară de miercuri până duminică şi adună edituri din toată ţara. Vizitatorii pot achiziţiona cărţi de toate tipurile, dar pot face „cunoştinţă“ şi cu conceptul de „audio book“.

Peste 80 de edituri din toată ţara participă timp de cinci zile la Alba Iulia la târgul de carte BookLand. Evenimentul se desfăşoară între 14 septembrie – 18 septembrie la Alba Mall, între orele 10.00 – 22.00 Amatorii de carte vor putea să găsească şi să achiziţioneze la preţuri mult mai mici decât cele obişnuite tipărituri din toate categoriile, albume, ediţii de colecţie, dicţionare. Cărţile vor fi înconjurate de spectacole de muzica şi dans, de evenimente pentru cei mari şi cei mici sau de lansări multimedia. Vizitatorii târgului pot face „cunoştinţă“ şi cu conceptul de „audio book“.

Conceptul târgului de carte urban BookLand a fost demarat în primăvara anului 2011 în Bucureşti. Succesul i-a determinat pe organizatori (Agenţia More then Pub) să demareze proiectului unei caravane prin nouă oraşe ale ţării, printre care şi Alba Iulia.

Dezbateri şi lansări de carte

„Orice produs, ca să se vândă, trebuie sa fie la îndemâna cumpăratorului. BookLand asta face – aduce cartea în mijlocul oamenilor. Cu un format ancorat în realitatea cotidiană, BookLand vine acolo unde oamenii se află deja, indiferent ca sunt cititori înrăiţi, cumpărători ocazionali, colecţionari de carte sau pur şi simplu persoane interesante sa faca un cadou inteligent celor dragi”, a declarat Mihaela Petrovan, fondatorul târgului de carte urban. Iubitorii de carte vor avea ocazia la BookLand să participe la dezbateri, lansări de carte şi festivităţi de premiere.

Participanţii vor avea parte de o serie de surprize, precum şi de reduceri şi promoţii. „Ne-am dorit să aducem ceva nou pentru public. Vânzările sunt în criză pentru că nu mai sunt mulţi români care-şi permit să-şi cumpere o carte”, a spus Alexandru Cojocaru, coordonator în cadrul caravanei BookLand.

Expozanţi: Cartea Copiilor, Casa Cărții de Știință, Codecs, Coresi, Corint, Dianusa, Didactica Publishing House, Editura Casa, Editura Medicală, Eikon, Humanitas, Hyperion, Idea, Intuitext, Lider, Editura Patriarhiei Române, Liga Bibliei, Litera, Monitorul Oficial, Nemira, Polirom, Prut, Publicațiile Flacăra, Quantax, Rao, Rentrop & Straton, Rosetti International, Smartcapital, Syntagma, Tracus Arte, Trei, Tritonic, Trustul Editorial Orizonturi, etc.

Târgul nu este primul eveniment de acest gen care are loc la Alba Iulia. Consiliul Judeţean organizează în fiecare an târgul de carte „Alba Transilvana“, la care participă, de asemenea, câteva zeci de edituri din ţară şi care adună mii de cumpărători.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite