„Bolnavul închipuit” de Molière va prefaţa Festivalul Internaţional de Teatru de la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul „Bolnavul închipuit"  va prefaţa Festivalul Internaţional de teatru „Poveşti“ care va vaea loc la Alba Iulia, în perioada 5-9 octombrie.

Spectacolul produs de Teatrul Naţional din Cluj Napoca se va juca joi, 22 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, de la ora 19.00.

Potrivit organizatorilor, Teatrul de Păpuşi „Prichindel “ din Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, spectacolul pus în scenă de actorii de la Teatrul Naţional din Cluj este unul longeviv, cu nouă ani de viaţă scenică. Pe scurt, este prezentat  ca o producţie bine lucrată de la bun început, dedicată publicului de toate vârstele, cum bine şade unei comedii de  Molière.

„Am ales pentru prefaţa Festivalului Internaţional de Teatru un specatcol care a fost premiat acum câţiva ani, este genul de spectacole pe care noi le numim de colecţie, de referinţă“, a punctat Ioana Bogăţan, managerul Teatrului de Păpuşi „Prichindel “ din Alba Iulia.

Personajul central al comediei regizate de Sanda Manu este  Argan, un ipohondru obsedat de boli imaginare. Jucat de actorul Anton Tauf, bolnavul închipuit  decide să-și mărite fiica cu un doctor, pentru a avea în preajmă pe cineva care să-i ofere medicamente la nevoie. Chiar dacă doctoral ales este un caraghios pe care fata lui nu-l iubește, tatăl egoist se gândește doare la imaginarele sale boli. Astfel, alegerea lui este doctorul Thomas Diafoirus, care, între altele, e și bogat. "Socotelile" meschine ale închipuitului bolnav sunt încurcate cu haz, de servitoarea Toinette, fata simplă, inteligentă și curajoasă care își contrazice cu umor stăpânul.

Mirat de obraznicia și îndrăzneala "ticăloasei servitoare", Argan îi ține piept doar cu argumentele bolilor sale imaginare.  În final, planurile sale fără nici o noimă sunt abil dejucate de fiica lui Argan și adorabila sa complice, Toinette, iar căsătoria plănuită nu va avea loc.

Biletele se pot cumpăra de la Teatrul de Păpuşi „Prichindel“ şi Casa de Cultură a Sindicatelor, ambele din Alba Iulia, şi au preţul de 10 lei. 


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite