Alba: Bogdan Borza, medaliat cu aur la Subotika Cup Tenis din Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Borza în timpul unui meci de tenis
Bogdan Borza în timpul unui meci de tenis

La doar 13 ani, Bogdan Borza este un jucător de tenis recunoscut la nivel internaţional. Elev în clasa a VII-a la Şcoala generală nr. 3 Cugir, băiatul joacă tenis de la vârsta de şase ani. 

Profil
Născut la: 5 aprilie 1997, Cugir
Studii: elev în clasa a VII-a la Şcoala generală nr. 3 Cugir
Familie: singur la părinţi

Bogdan Borza joacă tenis de la şase ani şi jumătate. Pasiunea pentru acest sport a moştenit-o de la tatăl său iar în timp a transformat-o în performanţă recunoscută la nivel internaţional.

„Această pasiune pentru tenis o am de la tatăl meu. El este un jucător amator. Când eram mic îl urmăream cum joacă şi aşa a început să-mi placă acest sport”, povesteşte Bogdan. Primul său antrenor a fost Ioan Păcurar. Până la vârsta de zece ani, elevul a avut o evoluţie treptată, punând bază pe antrenamente. 

„Mi-am dat seamă că pentru a face performanţă trebuie să mă dedic acestui sport şi să muncesc din ce în ce mai mult. Antrenorul meu actual este Mircea Socaciu. Colaborarea cu el a început în luna februarie a acestui an. Pe lângă el, colaborez şi cu Sorin Bărăştean, care este preparatorul meu fizic”, spune micul sportiv.

Medalii la competiţii internaţionale

Membru al Clubului Sportiv Orăşenesc din Cugir, Bogdan Borza este unul dintre sportivii din Alba care a obţinut rezultate excepţionale la competiţiile naţionale şi internaţionale.

La Campionatele naţionale de la Brăila şi de la Arad s-a clasat pe locul I, atât la simplu, cât şi la dublu. „Anul trecut la Campionatele de la Aurray din Franţa am ocupat locul doi, iar anul acesta, la Subotika Cup din Serbia, am obţinut medalia de aur”, a spus Bogdan.

Acesta spune că toate competiţiile la care participă sunt foarte importante pentru formarea lui ca jucător. „Una dintre cele mai frumoase amintiri este de la turneul de la Aurray unde am jucat finala şi la aceea partidă am avut copii de mingi, arbitri de linie, arbitru de scaun, iar în tribune au fost în jur de 1.200 de spectatori”, a spus Bogdan Borza.

La ce competiţii vei participa în perioada următoare?
B.B.
: „În data de 13 octombrie voi participa la selecţia pentru categoria de 13 ani care conteza pentru două turnee foarte importante din Franţa care va avea loc la începutul anului 2011”.

Cum se desfăşoară un antrenament de-al tău?
B.B.
: „Antrenamentul meu începe cu 15-20 de minute de încălzire, apoi jumătate de ora fac lovituri de pe mijlocul terenului de tenis, iar apoi am diferite teme de joc. Programul meu este foarte încărcat. Încerc să împart cât mai bine această activitate cu şcoala. Am o relaţie foarte bună cu colegii mei care mă ajută de câte ori am nevoie cu lecţile, iar profesorii sunt înţelegători”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite