Alba Iulia: Unirea a „stins” Gloria la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Unirea a „stins” Gloria la Bistriţa
Alba Iulia: Unirea a „stins” Gloria la Bistriţa

Într-un meci slab, Unirea Alba-Iulia a deschis scorul la Bistriţa, dar gazdele au egalat cu noroc. Gloria se află într-o situaţie delicată după ce a remizat pe teren propriu cu nou-promovata lui Falub, mai prezentă în joc

Gloria Bistriţa a jucat primul meci oficial în nocturnă din istoria clubului, cu Unirea Alba-Iulia, echipă nou-promovată în primul eşalon al fotbalului românesc.
Aşa cum se întâmplă de obicei la meciurile cu echipele mici, numai aproximativ 3000 de spectatori au ţinut să-şi vadă la lucru favoriţii.

Echipa lui Sandu Tăbârcă a făcut o primă repriză slabă, lăsându-se dominată de trupa lui Adi Falub, care a venit la Bistriţa cu lecţia învăţată. Nu era decât minutul 6 şi Sorin Rădoi a fost aproape de a trimite în poartă o minge pe care a lovit-o cu capul din interiorul careului, fără să fie marcat de vreun fundaş advers. Gazdele au replicat prin Hora, care după o incursiune în careu nu a mai avut resurse să treacă şi de portarul Cernea.
În minutul 21, oaspeţii au ratat cea mai mare ocazie de gol a primei părţi prin Florin Dan, care a trimis un şut puternic spre poarta lui Albuţ, respins cu greu în corner de goal-keeperul bistriţean. Hora putea profita de o minge deviată de la Coroian (29), dar fostul portar al Stelei este din nou la post şi reţine.
Prima parte s-a încheiat în fluierăturile publicului la adresa jucătorilor gazdă, pe care unii îi implorau să se trezească înainte să fie prea târziu.

„Ceferistul” Veljovici a spart gheaţa


La pauză, Falub a reuşit să-şi monteze elevii şi după doar două minute din mitanul secund, jucătorul lui CFR Cluj, Rade Veljovici a driblat cu uşurinţă doi adversari, apoi l-a culcat pe Albuţ şi a înscris primul său gol în Liga I.
„Sunt extrem de fericit şi mâine o să am un motiv în plus să-mi sărbătoresc ziua de naştere. E primul meu gol în România şi mă bucură foarte mult. Aş vrea ca fiecare duminică să fie aşa şi echipa mea să câştige”.

În minutul 55, Sânmărtean şi-a demonstrat clasa, după ce a executat o lovitură liberă de la 30 de metri în bara lui Cernea, iar „vulpoiul” Adi Anca a îndeplinit o formalitate şi a trimis balonul în plasă cu capul, egalând pe tabelă. Deşi cei doi tehnicieni au apelat la toate schimbările pe care le permite regulamentul, până la final, nici oaspeţii, care au fost mai incisivi în atac, dar nici bistriţenii nu au reuşit să înscrie şi partida s-a încheiat cu o remiză care ajută mai mult pe Unirea, aflată în acest moment la +1 în clasamentul adevărului.

Tăbârcă disperat, Falub mulţumit

La finalul partidei, cei doi tehnicieni au avut păreri diferite despre evoluţia jocului.
Tehnicianul gazdelor a declarat: „Sper ca măcar acum jucătorii să înţeleagă că prin greşeli personale vom ajunge exact ca anul trecut. Eu nu-mi reproşez nimic, acum nu-mi mai rămâne decât să plâng după două puncte”.
De partea cealaltă, Falub a avut un discurs echilibrat: „A fost o partidă agreabilă, jucată într-un ritm bun. Sunt mulţumit de rezultat, am jucat bine, dar şi Bistriţa a avut ocazii de gol”.

 Rade Vejlovici a marcat golul echipei FC Unirea

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite