Biologul român dispărut pe Insula Raoul din Pacific omagiat la nivel guvernamental în Noua Zeelandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispariţia biologului român Mihai Muncuş pe Insula Raoul din Oceanul Pacific nu a rămas fără ecou la nivel guvernamental în Noua Zeelandă. Ministerul Conservării Mediului a făcut public, joi, un comunicat de presă prin care aduce un omagiu tânărului din România.

„Gândurile şi simpatia mea sunt astăzi cu familia din România a lui Muncuş Nagy. Mihai a fost un pasionat şi dedicat luptător pentru consevarea naturii. A avut o activitate de conservare valoroasă în beneficiul Departamentului de Conservare şi a insulei Raoul. A fost un voluntar pasionat, capabil şi înzestrat care a făcut ceea ce a iubit într-un loc pe care a dorit să îl viziteze încă din copilărie. Este foarte trist să te gîndeşti la faptul că un asemenea vis împlinit se poate sfârşi într-un astfel de accident“, a spus ministrul Conservării Mediului, Kate Wilkinson în omagiul adus biologului Mihai Muncuş Nagy.

Oficialul guvernamental mi precizează că a fost lansată o invitaţie către soţia biologului, Kinga Muncuş Nagy, pentru a vizita Noua Zeelandă. „Soţia lui Mihai este invitată să vadă contribuţia soţului său, alături de cea a altor voluntari, la conservarea arhipeleagului Kermadecs“, a completat ministrul din Noua Zeelandă.

Kate Wilkinson a mulţumit echipei implicate în activitatea de căutare a voluntarului român, şi, în particular, celor şase membri ai echipei de cercetare şi conservare de pe Insula Raoul pentru efortul depus pentru a-l găsi pe colegul lor. În comunicat se mai precizează că autorităţile au demarat o anchetă complexă pentru a elucida condiţiile dispariţiei tânărului de 33 de ani din România.

Mesajul oficialului neo-zeelandez arată că autorităţile din această ţară nu mai cred că Mihai Muncuş Nagy mai poate fi găsit în viaţă. Aflat într-o misiune de voluntariat în cadrul unui program de conservare al naturii derulat de Departamentul de Conservare (DOC) în Insula Raoul din Pacific a fost dat dispărut în cursul zilei de luni, 2 ianuarie 2012.

Potrivit Departamentului de Conservare, se presupune că Mihai Muncuş ar fi fost surprins de un val pe ţărmul insulei Raoul în timp ce încerca să măsoare temperature apei. Colegii acestuia au găsit maşina utilizată de biolog pe ţărm. Căutările demarate imediat nu au dat niciun rezultat.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite