Bilete electronice în transportul public din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii în costum se pregătesc de plecare în cursă
Şoferii în costum se pregătesc de plecare în cursă

Societatea de Transport Public din Alba Iulia va introduce pentru transportul de călători sistemul de ticketing. Albaiulienii vor putea înlocui biletele de călătorie şi abonamentele clasice cu cartele electronice. Cartelele vor putea fi achiziţionate de la cinci chioşcuri care vor fi amplasate în oraş.

Serviciul de Transport Public Alba Iulia va introduce din luna martie sistemul de ticketing la transportul de călători. E vorba  de un sistem automat prin care, ca alternativă la abonament  sau la biletele de călătorie, se vor introduce cartele electronice.

„Cartelele vor conţine pe o faţă datele personale ale călătorului şi fotografia sa, iar pe cealaltă parte, imagini semnificative pentru oraşul nostru. Cu ajutorul sistemului de de ticketing vom putea optimiza transportul local“, a spus Stelian Nicola, directorul STP Alba. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 300.000 de euro.

Cartele electronice

Cartelele vor fi asemănătoare cu cardul şi vor fi validate la urcare în autobuz de un aparat instalat în interiorul mijlocului de transport. „Am început deja acţiunea privind sistemul de ticketing şi în 2-3 luni o vom finaliza. Clienţii noştri vor putea achiziţiona aceste cartele de la cele cinci chioşcuri pe care le avem amplasate în municipiu. În funcţie de câte călătorii vor dori să achite, călătorii vor primi în schimb aceste cartele”, a spus Cornel Popescu, şeful atelierului exploatare.

În Alba Iulia sistemul de transport public s-a îmbunătăţit în ultimii ani iar la acest moment societatea dispune de 70 de autobuze moderne dotate cu GPS şi afişaj electronic de anunţare a următoarei staţii, de un atelier auto în care lucrează 20 de meseriaşi, de o spălătorie cum scrie la carte, unde se face şi curăţenia din interiorul mijloacelor de transport care este asigurată de o echipă specială, dotată cu aspiratoare.

Mai ales pe perioada de iarnă maşinile bine dotate sunt foarte importante. „Nu mai bagăm în seamă frigul, nouă ne merge bine dacă roata se învârte. Acum nu mai e ca înainte, avem maşini bune, toate condiţiile, nu mai îngheţăm”, a afirmat Gheorghe Crişan, şofer în cadrul STP Alba Iulia de cinci ani de zile.

Sancţiuni pentru şoferii fără „etichetă”

Abordarea pe care şoferii o au şi felul în care aceştia relaţionează cu clienţii este şi ea foarte importantă. Conducerea societăţii a impus  în urmă cu un an costumul şi cravata ca ţinută obligatorie a şoferilor. Astfel, în fiecare dimineaţă, şoferi pleacă pe traseu îmbrăcaţi la patru ace.

Şi atitudinea conducătorilor de autobuz este la fel de importantă. „Toţi cei 85 de şoferi ştiu că aplicăm sancţiuni drastice, care merg până la desfacerea contractului de muncă în cazul în care au un comportament neadecvat la adresa călătorilor. E adevărat, sunt şi cetăţeni mai dificili, dar în astfel de cazuri sfatul nostru pentru conducătorii auto este de a evita să se angajeze în dialog“, a mai spus Cornel Popescu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite