„Big Brother“ la Spitalul de Urgenţă Alba. Camerele video vor fi cu „ochii“ pe agresorii medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Boilă, şeful UPU prezintă sistemul de supraveghere video
Ioan Boilă, şeful UPU prezintă sistemul de supraveghere video

Medicii şi asistentele cred că prin montarea camerelor video, care vor fi cu „ochii“ pe amatorii de ameninţări şi agresiuni verbale şi fizice, va creşte siguranţa  personalului medical, dar şi a pacienţilor.

Primele camere video au fost montate la Unitatea de Primiri Urgenţe( UPU).

„Sistemul de supraveghere video instalat la Unitatea de Primiri Urgenţe acoperă zona de acces, sala de triaj, holul, saloanele de tratament, saloanele de resuscitare. Până la urmă, sistemul video aduce mai multă siguranţă şi pentru personalul medical şi pentru pacienţi“, a explicat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului de Urgenţă din Alba Iulia.

„Nu de puţine ori s-a întâmplat ca personalul medical să fie ameninţat şi chiar agresat fizic şi verbal. Sistemul video ne permite să vedem ce se întâmplă peste tot, mai ales că personalul pe care îl avem este insuficient“, a declarat Ioan Boilă, şeful secţie UPU Alba Iulia.

Pacienţii şi aparţinătorii care ajung la UPU Alba Iulia sunt avertizaţi că au intrat într-o zonă supravegheată video şi că orice ameninţare sau agresiune fizică şi verbală la adresa personalului medical va fi folosită în justiţie.

Avertisment sistem video

Sistem video a fost montat şi pe secţia de Nou-Născuţi, unde au fost instalate două camere de luat vederi.

Imaginile culese de cei 9 „ochi“ sunt monitorizate atât pe secţiile unde au fost instalalate, cât şi de conducerea unităţii medicale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite