Bibliobus donat de departamentul francez La Manche Consiliului Judeţean Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autovehiculul donat administraţiei din Alba
Autovehiculul donat administraţiei din Alba

Judeţul Alba devine, de săptămâna aceasta, deţinătorul unui Bibliobus, un autovehicul de animaţie culturală, dobândit gratuit cu urmare a parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul General al departamentului La Manche din Franţa.

Autovehiculul, un fel de bibliotecă mobilă, a fost donat cu titlu gratuit de partenerii francezi, urmând a fi folosit de Consiliul Judeţean Alba pentru dinamizarea şi multiplicarea acţiunilor sale culturale. El va fi utilizat, în principal, pe trei axe: bibliotecă mobilă – pentru schimbul de cărţi între Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” şi bibliotecile din teritoriul judeţului Alba, în special din mediul rural; vehicul educaţional – prin implicarea în activităţi educaţionale destinate învăţării limbii franceze; vehicul de animaţie culturală – prin implicarea în programele şi acţiunile culturale ale Consiliului Judeţean Alba.

Prezentarea vehiculului se va face joi, 15 decembrie, de la ora 10.00, în faţa sediului Consiliului Judeţean Alba, în prezenţa unei delegaţii oficiale a Consiliului General al Departamentului La Manche, delegaţie condusă de Rolande Brécy, Consilier General, responsabilă de cooperarea descentralizată. Cu această ocazie, la bordul Bibliobusului, Ion Dumitrel, Preşedintele Consiliului Judeţean Alba şi Rolande Brécy vor semna actele oficiale de donaţie.

Delegaţia franceză, din care mai fac parte Jean Lepetit – consilier general, primar al localităţii Saint-Vaast-La-Hougue, Laurence Loyer-Camebourg –  director general responsabil de cultură în cadrul CG La Manche şi Thierry Motte – consilier al Preşedintelui CG la Manche, se va afla în judeţul nostru pentru două zile.

Cu ocazia acestei vizite va fi vernisată şi o expoziţie de fotografie intitulată „Priviri încrucişate”, expoziţie cu lucrări realizate de un artist fotograf din judeţul Alba - Călin Şuteu - şi un artist fotograf din departamentul La Manche, în cadrul unui program de schimb cultural. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 14 decembrie, de la ora 17.00, în spaţiul expoziţional de la demisolul Palatului Apor.

Un alt punct important al vizitei oficialilor francezi este întâlnirea de lucru cu municipalitatea din Alba Iulia, dedicată cooperării între localităţile deţinătoare de cetăţi Vauban, în localitatea Saint-Vaast-La-Hougue existând unul dintre cele mai importante situri Vauban din Franţa.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite