Alba Iulia: Batalionul 136 Geniu „Apulum“, a primit noul drapel de luptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Batalionul 136 Geniu „Apulum“, a primit noul drapel de luptă
Alba Iulia: Batalionul 136 Geniu „Apulum“, a primit noul drapel de luptă

După 40 de ani singura unitate militară operativă din cadrul garnizoanei Alba Iulia, Batalionul 136 Geniu „Apulum“, a primit noul drapel de luptă.

Pentru unitatea militară albaiuliană a fost un eveniment deosebit căruia cadrele militare i-au acordat importanţa cuvenită. „Pentru noi, Batalionul 136 Geniu „Apulum“, este prilej de dublă bucurie. În primul rând ne oferă plăcuta onoare de a ne cinisti eroii şi în al doilea rând primirea Drapelului de lupă al Batalionului 136 Geniu „Apulum“ care înseamnă stindardul după care vom merge înainte şi vom apăra ţara“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, căpitanul Cosmin Stan.
Ceremonialul de înmânare a noului drapel s-a desfăşurat în cadrul acţiunilor organizate de Ziua Armatei şi a debutat la ora 13.00 în Piaţa Tricolorului din faţa Catedralei Reîntregirii.  Noul drapel a fost înmânat de către reprezentantul ministrului Apărării Naţionale, generalul de brigadă dr. Mihai Chiriţă, şeful Direcţiei Doctrină şi Instrucţie din Statul Major General.

Potrivit reprezentanţilor Batalionului 136 Geniu „Apulum“, evenimentul de astăzi vine la scurt timp după ce denumirea unităţii a fost schimbată. „Perioada de transformare a instituţiei militarea impune din partea noastră un efort sporit, responsabilitate, spirit de iniţiativă şi capacitate de a rezolva rapid provocările apărute, pentru a menţine la cotele consacrate, nivelul de încredere şi percepţie de care se bucură armata alături de biserică în sufletele tuturor românilor“, declarat comandantul Batalionului 136 Geniu „Apulum“, Corneliu Dinco.

48 de ani de activitate

Unitatea militară albaiuliană a primit prin înmânarea acestui nou drapel şi recunoaşterea meritelor sale în cadrul Armatei Române. Această unitate a luat fiinţă în 1961, iar evenimentul de astăzi a venit să reconfirme valoarea şi meritele militarilor. „Armata este instituţia cu cea mai mare încredere din partea cetăţenilor, după biserică. La ora actuală Batalionului 136 Geniu „Apulum“ este singura unitate militară operativă din garnizoana Alba Iulia“, a afirmat căpitanul Cosmin Stan.

În întreaga perioadă de 48 de ani de activitate,  unitatea a experimentat numeroase tehnici de pontonerie, a câştigat  premii în cadrul concursurilor pe armă, iar la controalele executate de eşaloanele superioare, Batalionul 136 Treceri a obţinut numai rezultate bune şi foarte bune în toate domeniile şi la toate nivelele. Despre toate acestea şi multe imagini din perioada războaielor îşi aminteşte colonelul în rezervă Ioan Corodean, în vârstă de 82 de ani. „Am fost 18 ani pe front în Regiunea 8 artilerie grea. Am luptat la Reghin şi am ajuns până în Tatra şi aproape de Budapesta. Eu vreau ca şi tinerii să înţeleagă faptul că drapelul este un important simbol pentru naţiune. Armata a fost şi va rămâne un important izvor de cultură şi valoare“, a declarat Ioan Corodean, prezent la ceremoniile desfăşurate astăzi la Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite