Bărbatul acuzat de 71 de furturi va fi trimis în judecată. Poliţiştii din Alba Iulia au finalizat cercetările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Alba Iulia au finalizat cercetările cu privire la autorul a 71 de furturi produse pe raza oraşului şi a comunelor învecinate. Dosarul a fost înaintat procurorilor.

Florin Nergheş (40 de ani) este cercetat în stare de arest preventiv, pentru comiterea unui număr total de 71 de furturi din auto, de motoscutere, din locuinţe, cabane şi din case în construcţie, de pe raza municipiului Alba Iulia şi a comunelor învecinate.

Prejudiciul total cauzat prin faptele sale este de 303.588 lei şi 4.000 euro şi a fost recuperat în proporţie de 50 la sută. Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de trimitere in judecata.

„Când am aflat de prinderea suspectului m-am dus la Poliţie să văd ce bunuri au găsit la locuinţa hoţului. Mi-am recunoscut şi recuperate hidroforul, un televizor sport, un aparat de curăţat cu aburi, un cărucior pentru copii şi o saltea. Valoarea bunurilor este de aproximativ 1.000 de lei. Prejudiciul este unul mult mai mare, undeva la 1.000 de euro. Hoţii m-au lăsat şi fără generator, o parte din ţevile de cupru şi instalaţia electrică, colecţia de vinuri, dar şi fără lenjerii de pat şi chiar veselă“, a spus proprietarul unei dintre casele din Alba Iulia prădate de hoţi. Păgubitul povesteşte că totul s-a întâmplat în  urmă cu trei săptămâni, când nu a mai trecut pe la casa în construcţii câteva zile. Bărbatul spune că a găsit uşa de la intrare forţată, după care a constatat lipsa bunurilor.

Autorul furturilor a fost prins în data de 18 mai, după aproape doi ani de la prima ispravă. Poliţiştii au găsit la locuinţa sa din Bărăbanţ, într-o magazie şi podul casei, un adevărat depozit de electronice, electrocasnice, scule electrice, mopede, biciclete. Toate au fost confiscate şi urmează să fie înapoiate păgubiţilor.

„Dacă luăm în calcul numărul furturilor, al păgubiţilor, dar şi perioada relativ scurtă în care le-a comis, putem vorbi de un record în materie de furturi. Interesant este faptul că unele case au fost prădate şi de trei ori. Sunt şi cazuri de păgubiţi plecaţi la muncă în străinătate“, a explicat Mircea Crişan, de la Poliţia municipiului Alba Iulia. Potrivit poliţiştilor care instrumentează dosarul, suspectul forţa uşile de la intrare şi le transporta la locuinţa sa cu căruţa.

Bărbatul a mai fost cercetat de poliţişti în ultimii 20 de ani, pentru alte şase furturi, iar în 1999  fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru o tentativă de omor. A fost eliberat în 2007, înainte de termen.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite