Bărbat arestat în Alba pentru tâlhărie în Spania. A lovit un paznic în cap cu ciocanul UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul acuzat de tâlhărie
Bărbatul acuzat de tâlhărie

Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut marţi au bărbat din zona Blajului pentru infracţiunea de tâlhărie în Spania. Cristian Eugen Cristea este acuzat că a lovit cu ciocanul în cap paznicul unui magazin.

UPDATE: Cristian Eugen Cristea a fost arestat preventiv, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia pe o perioadă de 5 zile:

„Azi, 11.04.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi a dispus  arestarea preventivă pentru 5 zile  a cetăţeanului român C.Eugen, de 21 de ani cu domiciliul în Blaj, judeţul Alba în vederea prezentării şi punerii în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare din Spania. Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare de către autorităţile judiciare spaniole care îl suspectează pe cetăţeanul român de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, fapte prevăzute de art. 237, 242, 77, 147 din Codul penal spaniol.

Persoana solicitată a luat la cunoştinţă  despre motivul prezentării sale astăzi în faţa instanţei şi nu a formulat obiecţiuni cu privire la identitate. Se constată că a fost înaintată Curţii semnalarea cu privire la arestarea persoanei solicitate C. Eugen, urmând ca mandatul european de arestare să fie  prezentat la solicitarea Parchetului.   Pentru a se asigura  buna desfăşurare a procesului penal şi pentru a împiedica sustragerea persoanei solicitate de la urmărirea penală, Curtea a apreciat întemeiată solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, sens în care a dispus arestarea acesteia pe o perioadă de 5 zile, începând cu data de 11 aprilie 2012 până la data de 15 aprilie  2012.

Având în vedere lipsa de la dosar a mandatului  european de arestare emis de către autorităţile judiciare spaniole, instanţa a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 13.04.2012, în vederea depunerii de către Parchet la dosar a mandatului european de arestare emis pe numele persoanei solicitate C.Eugen, precum şi traducerea acestuia. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare“
, se afirmă într-un comunicat al Curţii de Apel

Infracţiunea a avut loc în anul 2010. „A fost surprins într-un magazin din care încerca să fure, de către un paznic. A sărit cu un cuţit asupra lui şi l-a lovit cu un ciocan în cap. Mandatul european de arestare este emis de autorităţile din Spania“, a declarat inspectorul Dorel Bota, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Alba.

În urma agresiunii, paznicul a avut nevoie de 450 de zile de spitalizare şi nu a putut să muncească încă 368 de zile. Cristian Eugen Cristea va fi prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, după care va fi dus în faţa unei instanţe de judecată pentru confirmarea mandatului european de arest.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite