Bărbat cu permisul anulat reţinut de procurorii din Alba după ce a oferit mită poliţiştilor UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat dn Orăştie în vârstă de 33 de ani a fost reţinut marţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru dare de mită. Acesta a oferit bani unor poliţişti de la serviciul rutier pentru a scăpa de un dosar penal.

UPDATE 2: Şoferul a primit mandat de arestare preventivă pe 29 de zile. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

UPDATE 1: Direcţia Generală Anticorupţie a emis un comunicat de presă: „Ieri, 02.08.2011, la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba a fost înregistrat denunţul unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul Poliţiei Rutiere cu privire la faptul că un cetăţean i-a promis bani pentru a nu-i întocmi dosar penal.

În fapt, în dimineaţa zilei de 2 august a.c., poliţistul a oprit un autoturism condus de O.I., de 33 ani, domiciliat în Orăştie, jud. Hunedoara, al cărui permis de conducere era anulat din anul 2010. Cu ocazia primelor verificări, conducătorul auto i-a promis agentului de poliţie bani pentru a nu-i întocmi dosar penal, întrucât anterior a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare, fiind în perioada termenului de încercare.

Poliţistul a refuzat această propunere, a sesizat conducerea I.P.J. Alba şi a denunţat fapta ofiţerilor din cadrul D.G.A. – S.J.A. Alba. Ofiţerii D.G.A., împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au procedat la organizarea flagrantului. Cu ocazia întâlnirii cu denunţătorul, O.I. i-a dat 1.000 lei pentru a nu i se mai întocmi dosar penal în cauză, momentul fiind surprins de către echipa de flagrant.“

Autoturismul condus de bărbatul (O.I.) reţinut a fost oprit pentru control marţi dimineaţă, pe DN 7, pe raza comunei Şibot.

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice anulat, din data de 26.10.2010, ca urmare a comiterii unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. În aceste condiţii agenţii de poliţie rutieră i-au adus la cunoştinţă bărbatului fapta comisă, împrejurare în care acesta a insistat să le ofere bani pentru a nu-i fi întocmite documentele de constatare a infracţiunii“, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba.

Agenţii de politie au comunicat superiorilor situaţia, iar în colaborare cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Teritorial  Anticorupţie Alba-Iulia, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba s-a realizat prinderea în flagrant a bărbatului, în timp ce oferea suma de 1.000 de lei agenţilor de poliţie.

În continuare, faţă de acesta se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat şi dare de mită. Miercuri va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite