Alba Iulia: Bărbat din Teiuş reţinut pentru şantaj şi taxă de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Bărbat din Teiuş reţinut pentru şantaj şi taxă de protecţie
Alba Iulia: Bărbat din Teiuş reţinut pentru şantaj şi taxă de protecţie

Poliţiştii din Teiuş au prins în flagrant un bărbat de 41 de ani care cerea taxă de protecţie de 1.000 de euro.

Poliţia a fost sesizată în cursul zilei de ieri, de un cetăţean din Teiuş, despre faptul că Decebal Ş. i-a solicitat în mod repetat, în perioada 24.08 – 07.09.2009, plata sumei de 1.000 euro, drept taxă de protecţie.

Partea vătămată a mai declarat poliţiştilor că suspectul îi adresa frecvent acte de ameninţare, atât lui cât şi familiei acestuia, spunându-i că, în cazul în care nu achită suma de bani solicitată, va recurge la agresiuni fizice.

“Având în vedere complexitatea infracţiunii, precum şi ameninţările aduse părţii vătămate şi familiei acesteia, poliţiştii au acţionat în vederea prinderii suspectului prin realizarea unui flagrant. Astfel, în prealabil oamenii legii au  marcat cu inscripţia şantaj, trei bancnote a câte 100 euro fiecare, bancnote pe care apoi partea vătămată le-a predat suspectului. Acesta a reţinut bancnotele, fapt pentru care, în sarcina lui Decebal Ş., s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de şantaj”, se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Alba.

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă iar astăzi a fost prezentat Judecătoriei Aiud cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Judecătorii nu au fost de accord cu propunerea procurorilor, motiv pentru care bărbatul va fi eliberat din arest.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite