Bărbat din Blaj cercetat pentru profanare de morminte. A distrus 10 locuri de veci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din Blaj este cercetat penal de poliţişti pentru profanare de morminte după ce a distrus 10 locuri de veci dintr-un cimitir.

Bărbatul (J. I.) este în conflict de mai multă vreme cu o altă persoană în vârstă de 69 de ani în legătură cu un cimitir al familiei acestuia, despre care susţine că este amplasat pe terenul său.

„Echipa de cercetare din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj care s-a deplasat la faţa locului a constatat că cimitirul, situat în locul numit Sub vii, pe raza localităţii Tiur aparţine familiei reclamantului, fiind înfiinţat în anul 1971 şi recunoscut de către biserică iar în incinta acestuia se află 18 morminte, din care  10 morminte au fost distruse de către J.I.  prin ruperea crucilor funerare, a bordurilor si a grilajelor metalice, prejudiciul creat fiind de aproximativ 3.500  lei“, se afirmă într-un comunicat de presă al IPJ Alba.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că familia principalului suspect deţine teren arabil, care este situat în împrejurul cimitirului familial iar acesta revendică si terenul pe care se află cimitirul, însă nu a încercat să soluţioneze problema pe cale legală.

Faţă de agresor, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,lovire sau alte violenţe” şi ,,profanare de morminte”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite