Alba Iulia: Bărbat strivit de zidurile propriei case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Bărbat strivit de zidurile propriei case
Alba Iulia: Bărbat strivit de zidurile propriei case

Accidentul s-a petrecut azi-dimineaţă în timp ce Ioan Măriuţă, în vârstă de 82 de ani, efectua lucrări la o bucătărie de vară. Plafonul anexei s-a prăbuşit peste el, provocând o adevărată tragedie.

Treburile gospodăreşti l-au dus la groapă pe un bărbat de 82 de ani din Alba Iulia. În timp ce efectua lucrări de întreţinere şi modernizare în incinta unei gospodării de vară pe strada Siretului din Alba Iulia, Ioan Măriuţă şi-a pierdut viaţa după ce un zid şi plafonul anexei s-au prăbuşit peste el.

Vecinii povestesc că bărbatul, cu toate că avea o vârstă înaintată, era o fire activă care îşi propusese în această vară să facă nişte schimbări în gospodărie. Bătrânul intenţiona să facă unele modificări la bucătăria de vară, ajutat de fiica sa.

Un sunet puternic a atras atenţia vecinilor

În jurul orei 9,30 un sunet puternic a stârnit curiozitatea vecinilor care în scurt timp şi-au dat seama despre ce era vorba. „Lucram în gădină când am auzit ceva huruind. Mi-am dat seama că a căzut bucătărioara domnului Măriuţă. Nu am ştiut nimic, dar am bănuit că doar despre asta putea fi vorba ştiind că el lucrează la casa.

Când am ajuns la poartă am auzit-o pe una dintre vecine că mă striga. Îmi cerea ajutorul să îl scoată pe domnul Măriuţă de sub zid. M-am speriat şi m-am intrat repede în curtea acestuia, dar când am ajuns era deja mort”, a spus Gheorghe Nistor, un vecin al victimei. Acesta a povestit că îl cunoştea pe bărbatul decedat de 6 ani.

„Era un om extraordinar şi foarte gospodar. La 80 de ani lucra atât la el cât şi la vecini. Ajuta pe toată lumea”, a mai adăugat Gheorghe Nistor. Fără a putea face nimic, datorită greutăţii zidului prăbuşit peste bărbatul de 82 de ani, vecinii şi familia au făcut apel prin 112 către salvare.

Medicii şi pompierii nu l-au putut salva

„Echipajul de pe ambulanţă a ajuns în scurt timp la locul accidentului, însă nu a putut decât să constate decesul bărbatului. Nu se mai putea face nimic. Era complet prins sub dărâmături, doar capul se mai putea vedea din mormanul de moloz”, a declarat medicul Leontina Ene de la Ambulanţa Alba.

Potrivit lucrătorilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Ioan Măriuţă nu putea fi salvat la momentul în care echipajul de descarcerare ajunsese la locul accidentului.

„Bărbatul a efectuat lucrări de modernizare la casă fără a-şi asigura peretele şi planşeul care s-au prăbuşit peste el. Nu a avut nicio scăpare odată ce a fost prins sub greutatea acestora”, a declarat Silviu Dogaru, şef centru operaţional în cadrul ISU Alba.

După ce au fost efectuate cercetările cu privire la împrejurările în care a decedat, trupul bărbatului a fost scos de sub dărâmături cu ajutorul echipajelor ISU şi a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite