Avocatul care a blocat cu nunta fiicei o stradă din Sebeş îşi vinde maşinile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina scoasă la vânzare pe internet apare cu datele de contact ale avocatului Marcel Răcean
Maşina scoasă la vânzare pe internet apare cu datele de contact ale avocatului Marcel Răcean

Marcel Răcean, cercetat penal că a oprit cu intenţie circulaţia pe o stradă în timpul nunţii fiicei lui, şi-a scos maşinile la vânzare pe site-urile specializate În dosarul Răcean sunt implicaţi şi poliţişti, care ar fi fost de acord cu blocarea străzii Dorin Pavel din Sebeş.

Ancheta internă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba nu a fost finalizată. De câteva săptămâni, pe site-urile bestauto.ro, autovit.ro şi masini.ro, specializate în vânzarea de maşini, au apărut spre vânzare trei maşini care, potrivit datelor de pe site, ar aparţine avocatului Marcel Răcean din Sebeş. Este vorba despre un Mercedes S 320, un BMW X5 şi o Toyota Land Cruiser. Cel mai mare preţ îl are BMW X5, pentru care avocatul cere 19.000 euro, plus 82.000 de lei, TVA inclus.

Deşi apropiaţi ai lui Marcel Răcean spun că acesta, pe lângă meseria de avocat, se ocupă şi cu tranzacţii de maşini aduse din străinătate, Răcean a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că nu are legătură cu aceste anunţuri şi că deţine doar maşinile sale personale. El nu a dat însă explicaţii referitoare la apariţia numărului său de telefon pe site-urile în cauză.

Petrecere în stradă

Avocatul Marcel Răcean este cunoscut în urbe ca cel care a blocat, în 24 octombrie 2009, stradă Dorin Pavel din Sebeş cu alaiul de nuntă al fiicei sale. Aproximativ 250 de nuntaşi au ocupat atunci strada pentru a organiza ritualul cererii miresei. Petrecăreţii din stradă au cântat, au jucat, au mâncat şi au băut, fără să fie afectaţi de faptul că blocaseră circulaţia din zonă. Totuşi, la faţa locului era prezent un poliţist care dirija circulaţia. O făcea într-un mod prin care se înţelegea că nuntaşii nu trebuiau deranjaţi de ceilalţi participanţi la trafic.

Poliţiştii şi procurorii îl cercetează penal pe Răcean în acest caz, cu acuzaţia de blocare cu intenţie a drumului public. „Este în curs o cercetare disciplinară a poliţiştilor implicaţi în eveniment“, a spus, astăzi, Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba. Ancheta îi priveşte atât pe poliţistul care dirija circulaţia, cât şi pe o parte din superiorii lui care, potrivit unor surse neoficiale, ar fi fost de acord cu blocarea străzii.

La aproape trei luni de la producerea evenimentului cercetarea disciplinară internă a Poliţiei nu a fost însă finalizată. O altă anchetă, de această dată penală, este în curs la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Competenţa aparţine acestei instituţii pentru că în dosar sunt implicaţi, pe lângă Marcel Răcean, şi poliţişti. Blocarea cu intenţie a unui drum public se pedepseşte de lege cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

„Am anunţat la Primărie“

Avocatul afirmă, însă, că a avut autorizaţie de la Primărie şi că nu a încălcat legea. „ Am anunţat la Primărie în legătură cu nunta. Ceea ce fac poliţiştii acum cred că este un abuz. Nu are cum să se ajungă în instanţă, pentru că nu se poate dovedi că am blocat cu intenţie drumul. S-a întâmplat cum se întâmplă de obicei la o nuntă“, a afirmat avocatul.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite