Alba Iulia: Aventuri ecvestre pentru pasionaţii de echitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Aventuri ecvestre pentru pasionaţii de echitaţie
Alba Iulia: Aventuri ecvestre pentru pasionaţii de echitaţie

Echitaţia devine şi în Alba o modalitate atractivă de relaxare şi petrecere a timpului liber. La Răhău şi în Alba Iulia există centre amenajate pentru practicarea acestui sport.

Odată cu dezvoltarea unor centre unde se poate practica acest sport, tot mai mulţi oameni aleg să facă o plimbare mai scurtă sau mai lungă în şaua unui cal.
Unul dintre cele mai dezvoltate centre de echitaţie din Transilvania şi chiar din ţară se găseşte la Răhău, localitate situată lângă drumul naţional nr. 7, la 5 kilometri distanţă de Sebeş şi la 20 de kilometri de Alba Iulia.

Cursuri în stil britanic

„Country Club La Mesteceni“ oferă pe lângă cazare la pensiunea de cinci margarete şi posibilitatea de a practica echitaţia.
Cursurile de călărie sunt oferite clienţilor de instructori şcoliţi în stilul britanic.

O lecţie de echitaţie costă 40 de lei pentru adulţi şi 30 de lei pentru copii, o jumătate de oră. Clubul mai oferă şi alte variante de preţuri dar şi abonamente.
De exemplu, un abonament de 10 şedinţe costă 250 lei. Tot de la Răhău se poate pleca în vacanţe ecvestre prin munţii şi dealurile din apropiere. Sunt oferite două variante de aventuri în şa.
Un weekend prelungit de aproape patru zile în munţi costă 670 de lei, în timp ce o plimbare de şapte zile prin mai multe sate din Alba şi Sibiu ajunge, cu cazare cu tot, la 2.210 lei.

Echitaţie în Cetate


Pentru albaiulienii care nu vor să iasă din oraş există posibilităţi de practicare a echitaţiei la o distanţă de timp de 10 – 15 minute de acasă.
Centrul de echitaţie de la Traseul celor trei fortificaţii, administrat de societatea Grup Corint funcţionează de aproape trei luni.

Pentru o jumătate de oră de călărie preţul este de 50 de lei, iar pentru o oră se ajunge la 100 de lei. Există şi varianta cu abonamente. 10 şedinţe de 30 de minute costă 450 lei, iar pentru un număr similar, dar de o oră fiecare, preţul este de 900 lei.
Caii folosiţi de instructorii şcoliţi în Olanda sunt cei văzuţi zilnic de albaiulieni la defilarea gărzii Cetăţii.

„Atunci când nu participă la aceste evenimente, caii sunt la dispoziţia clienţilor amatori de călărie, zilnic între orele 09.00 – 21.00“, a spus reprezentantul societăţii, Cosmin Suciu.
Centrul are şase cai frizieni aduşi din Olanda, un lipiţan şi doi ponei. Este amplasat în şanţul sudic al Cetăţii Alba Iulia, iar acesul se face pe la Traseul celor trei fortificaţii sau prin intrarea în şanţ din apropierea parcului de joacă pentru copii „Regina Maria“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite