Avalanşă de pacienţi la secţia de Psihiatrie din Alba Iulia, după închiderea spitalului din Baia de Arieş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate dintre pacienţii secţiei de Psihiatrie din Alba Iulia provin din zona Munţilor Apuseni, care erau trataţi la fostul spital din Baia de Arieş. Secţia Spitalului de Urgenţă  are 65 de paturi, ocupate în permanenţă.

Secţia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenţă din Alba Iulia este una supraaglomerată. Medicii pun creşterea numărului de  pacienţi cu probleme psihice acute şi cronice şi pe seama trecerii, de la 1 aprilie, a Spitalului din Baia de Arieş pe lista celor desfiinţate.

În unitatea medicală de aici a funcţionat şi o secţie de specialitate cu 42 de paturi, frecventată de pacienţii cu tulburări pshice din zona Munţilor Apuseni. După închiderea spitalului doar bolnavii cu tulburări grave au fost transferaţi la un spital de profil din Zam, judeţul Hunedoara.

Autorităţile promiteau atunci înfiinţarea unei secţii externe de Psihiatrie a Spitalului judeţean tocmai la Baia de Arieş. Până atunci, singura opţiune pentru pacienţii din zona Munţilor Apuseni a rămas secţia de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă din Alba Iulia.

Potrivit contractului încheiat între unitatea medicală de urgenţă şi Casa de Asigurări de Sănătate Alba, se decontează lunar cel mult 110 cazuri medicale rezolvate de medicii psihiatrii.

Secţia din Alba Iulia are 65 de paturi, ocupate în permanenţă.

Citiţi luni dimineaţă, în cotidianul Adevărul detalii despre situaţia de la secţia de Psihiatrie din Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite