Autorul carnagiului de la Balomir, spaima şoselelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismul Renault condus de Constantin Marga fost distrus aproape în totalitate
Autoturismul Renault condus de Constantin Marga fost distrus aproape în totalitate

Constantin Marga, şoferul care a provocat accidentul cu cinci morţi de pe DN 7, în zona localităţii Balomir, comuna Şibot, între Orăştie şi Sebeş, era vitezoman şi nu respecta semnele rutiere. A şasea victimă a sa a murit azi-dimineaţă.

Constantin Marga, şoferul care a curmat şase vieţi, ieri pe DN 7 în dreptul localităţii Balomir, era în vizorul poliţiştilor de mai mulţi ani. „În perioada 2006-2007 i-au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale pentru oprire interzisă, nerespectarea vitezei maxime admise, circulaţia pe drum cu acces interzis şi depăşirea vitezei între 10-20 km/h. Toate faptele s-au petrecut în judeţul Alba“, a declarat Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

De asemenea, în anul 2001, acestuia i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile, de poliţiştii din Hunedoara, pentru încălcarea regulilor privind trecerea la nivel cu cale ferată.

A depăşit o coloană de maşini

Ieri după-amiază, Constantin Marga (35 ani) se întorcea de la Orăştie cu un autoturism Renault Megane, de la părinţii săi, însoţit de soţia Diana (33 ani) şi cei doi copii, fiica Teodora în vârstă de 12 ani şi un băiat de şapte ani. A fost ultimul drum pentru bărbatul inconştient, care a apăsat pedala acceleraţiei până la podea, dar şi pentru soţia şi fiica sa. A intrat pe contrasens hotărât să depăşească o coloană de maşini, însă din sens opus circula un autoturism Alfa Romeo cu numere de Italia.

A intrat în coliziune frontală cu acesta, în carambol fiind antrenate alte două autovehicule. Patru persoane şi-au pierdut viaţa pe loc, o alta a fost resuscitată minute în şir de medici, însă şi aceasta a decedat. Alte trei persoane au fost transportate la spital. „Tatăl, mama şi fiica din maşina care a provocat accidentul au murit pe loc. Alin C., din Turda, conducătorul autoturismului ce se deplasa din sens opus, precum şi Marius M., de 26 ani, din Slatina, pasager pe locul din dreapta faţă au decedat, de asemenea, pe loc. Roxana P., de 19 ani, din Reşiţa, pasageră pe bancheta din spate, a decedat în cursul nopţii trecute la Spitalul Judeţean Alba“, a completat Iulia Haţegan.

Băiatul de şapte ani, singurul supravieţuitor

Băieţelul de şapte ani, al familiei din Alba Iulia este singurul supravieţutor al accidentului. Acesta a fost transportat la spitalul din Cluj-Napoca. „Băiatul a suferit traumatisme abdominale, care însă nu i-au pus viaţa în pericol. Când a ajuns la spital era speriat şi întreba de mama sa,“ a spus Diana Ciobotea, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba. Vecinii de pe strada Ghioceilor din Alba Iulia, unde locuia familia Marga, sunt şocaţi de cele întâmplate.

„Erau oameni de treabă, tineri. S-au mutat aici de doi ani. Copiii erau tot timpul pe stradă şi se jucau. Nu ne vine să credem ce s-a întâmplat“, a spus Adrian Marcu (38 ani), vecin pe stradă. Constantin Marga era angajat la o unitate militară din Sebeş, iar soţia acestuia era şomeră. Cei trei decedaţi vor fi înmormântaţi la Orăştie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite