Autorul jafului de la benzinăria Rompetrol Alba Iulia trimis în judecată. Rareş Raita rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorul jafului a fost prins de poliţişti
Autorul jafului a fost prins de poliţişti

Tânărul care a jefuit benzinăria Rompetrol din Alba Iulia cu un pistol de jucărie a fost trimis în judecată. Rareş Raita, de 25 de ani, este acuzat de tâlhărie şi riscă pedeapsa cu închisoarea între 5 şi 20 de ani.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au avut nevoie de mai puţin de o lună de zile pentru a finaliza ancheta în cazul jafului de la Rompetrol. Incidentul a avut loc în 28 septembrie, iar cauza a fost înregistrată la instanţă în 20 octombrie. Judecătoria Alba Iulia a decis luni să prelungească mandatul de arest preventiv emis pe numele inculpatului cu încă 60 de zile.

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 27/28 septembrie, inculpatul, agent de pază la Erol, a plecat din timpul seriviciului, în jurul orei 3.50, şi s-a deplasat la benzinăria Rompetrol situată pe Bulevardul Ferdinand din Alba Iulia.

„A pătruns în benzinărie cu o mască chirurgicală pe faţă şi cu un pistol airsoft care imită foarte bine pistoalele adevărate i-a ameninţat pe ambii vânzători, un băiat şi o fată, şi le-a cerut toţi banii din casă. Sub ameninţarea armei, angajata benzinăriei i-a dat suma de 1.050 lei iar la plecare inculpatul a solicitat şi telefoane mobile ale angajaţilor, telefoane pe care le-a aruncat după ce a ieşit din benzinărie. Potrivit martorilor, după aceea s-a urcat într-o maşină de culoare închisă parcată undeva mai departe de benzinăria unde a comis tâlhăria“, se afirmă în rechizitoriu.

După comiterea faptei, Rareş Raita a aruncat pistolul şi îmbrăcămintea într-un tomberon din cartierul Bărăbanţ. La comiterea faptei acesta a folosit autovehiculul proprietate personală, pe care l-a abandona. Ulterior, la orele 11.00, acesta a reclamat la Poliţia municipiului Alba Iulia, furtul autovehiculului. Poliţiştilor li s-a părut suspectă declaraţia lui şi i-au adresat mai multe întrebări, pentru ca în final acesta să recunoască jaful. A fost reţinut chiar în sediul poliţiei.

Tânărul a fost arestat preventiv şi riscă pedeapsa cu închisoarea între 5 şi 20 de ani. Rareş Raita a recunoscut comiterea faptei şi a spus procurorilor că o regretă. De altefel a putut fi uşor recunoscut de pe înregistrarea video a camerelor de luat vederi din staţia de distribuţie a carburanţilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite