Atacantul Gicu Grozav a plecat în Belgia pentru a semna cu Standard Liege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gicu Grozav a înscris trei goluri pentru Unirea în Liga I
Gicu Grozav a înscris trei goluri pentru Unirea în Liga I

Atacantul echipei Unirea Alba Iulia, Gicu Grozav a plecat astăzi în Belgia pentru a semna cu Standard Liege. Trecerea atacantului la echipa belgiană aduce un plus financiar important pentru clubul de fotbal din Alba Iulia.

După negocieri intense, cluburile Unirea Alba Iulia şi Standard Liege au ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte tranzacţia atacantului Gicu Grozav. Această mutare reprezintă cel mai important transfer al iernii din Liga I, efectuat până în acest moment.

Transferat la dorinţa lui Boloni

Vârful Unirii va ajunge la Liege în urma insistenţelor lui Ladislau Boloni. Antrenorul lui Standard a insistat şi în vara lui 2009 pentru achiziţionarea lui Grozav. „Eu cred că este un tânăr care are un potenţial interesant, un tânăr care merită să-şi încerce şansa. Am văzut la acesta calitate tehnică, fizică şi viteză. Eu cred că jucătorul poate să progreseze dacă are şansă şi capacitate de adaptare, astfel poate să evolueze şi pentru cluburi mai mari”, a declarat antrenorul lui Standard Liege, Ladislau Boloni.

Fotblistul a fost crescut de la vârsta de opt ani de către Unirea Alba Iulia. Antrenorul care l-a descoperit pe Gicu Grozav, nu a fost surprins plecarea jucătorului. „Mă bucur foarte mult ca un jucător crescut de mine a ajuns la o echipa mare, eu i-am spus din vară să rămână acolo, dar în final totul a fost bine. Într-un fel am devenit sponsorul echipei”, a mărturisit primul antrenor al lui Grozav, Neluţu Popa.

Tranzacţie istorică

Atacantul părăseşte Alba Iulia pentru suma 350.000 de euro plus 25 la sută dintr-un următor transfer. Înţelegerea parafează, astfel, cea mai importantă tranzacţie din istoria clubului Unirea. Suma încasată reprezintă un veritabil colac de salvare pentru echipa din Alba Iulia, aflată în impas financiar. Finanţatorii principali ai clublui, Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean, au amânat achitarea sumelor de bani promise.

”Este primul transfer de anvergură al Unirii Alba Iulia, este de bun augur şi sper să deschidă calea pentru alte transferuri mai substanţiale. Gicu a crescut la clubul Unirea şi este o mândrie pentru noi că am reuşit acest transfer”, a spusadăugat preşedintele executiv al clubului Unirea, Nicolae Lupu. Chiar dacă a jucat destul de puţin în turul campionatului la Alba Iulia, Gicu Grozav a reuşit să înscrie trei goluri în prima ligă.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite