Alba: Asociere controversată între Consiliului local Sebeş şi firma Nichi Ardeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma de consultanţă angajată de primărie a descoperit acte administrative controversate. Firma privată a construit pe terenul de la primărie, în Parcul Arini, o bază sportivă.

Consiliul local Sebeş şi-a depăşit competenţele legale atunci când a decis, în anul 2006, asocierea în participaţiune cu firma Nichi Ardeal Construct SRL pentru amenajarea unei baze sportive în Parcul Arini.

Aceasta este concluzia rezultată dintr-un raport preliminar de analiză juridică realizat de firma de consultanţă VMC Legal Consulting SRL Bucureşti la solicitarea primarului Mugurel Sârbu.

Acte lovite de nulitate

Angajaţii firmei de consultanţă au verificat mai multe acte administrative emise în legătură cu această asociere şi au decis că sunt lovite de nulitate şi nu pot produce efecte. Firma Nichi Ardeal Construct aparţine omului de afaceri Nicolae Matei.

„În cererea adresată de către societate Primăriei Sebeş se solicită 8.500 metri pătraţi. Se dezmembrează 11.188 metri pătraţi, pentru ca, în final, să se atribuie 13.471 metri pătraţi fără justificare cu privire la majorarea suprafeţei“, se afirmă în raportul societăţii de consultanţă.

O altă problemă identificată se referă la destinaţia terenului respectiv. Iniţial s-a cerut terenul pentru o bază sportivă şi de agrement, popicărie, teren de joacă pentru copii şi scenă de spectacole.

image

În final, în octombrie 2007, Consiliul local a aprobat alte destinaţii decât cele solicitate de firma privată: teren tenis, duşuri, vestiare, saună, sala masaj, sala gimnastică, fitness, teren minifotbal şi bar.

Recomandări pentru remedierea situaţiei

„Recomandăm organelor deliberative şi executive ale municipiului Sebeş să ia măsuri pentru remedierea situaţiei create şi pentru stabilirea stării de legalitate“, se afirmă în raportul menţionat. Mugurel Sârbu a declarat că aşteaptă celelalte capitole ale raportului pentru a lua o decizie finală.

„În funcţie de propunerile pe care le fac voi acţiona. Voi merge în consiliul local sau mă voi adresa instituţiilor de stat abilitate“, a spus primarul. Soţia lui Mugurel Sârbu este asociată în societatea Triticum SRL Pianu de Jos cu omul de afaceri Nicolae Matei.

Acesta din urmă a afirmat că este vorba despre o răzbunare personală şi că îşi va exprima poziţia în două săptămâni, după reglementarea situaţiei de la firmă. „La şedinţa de consiliu în care s-a citit acest raport a mai existat un raport de audit din care rezultă că asocierea a fost legală. Primarul Mugurel Sârbu nu a dorit, însă, să îl citească şi pe acesta de unde rezultă că este o acţiune personală a acestuia îndreptată împotriva mea“, a spus Nicolae Matei

„Contractul de asociere a avut la bază rapoarte de specialitate prin care s-a acordat aviz de legalitate din partea sercviciilor primăriei. În consiliul lcoal s-a discutat fiecare articol şi toate au fost considerate legale“, a declarat Alexandru Dăncilă, consilier local, primar în perioada 2004 – 2008.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite