Alba Iulia: Asocaţie pentru producătorii de legume şi fructe din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de producători de legume şi fructe din Alba au participat azi dimineaţă la o întrunire pe teme de agricultură. Scopul întâlnirii a fost constituirea unei asociaţii care să le reprezinte interesele.

Prin aceasta se încearcă obţinerea de facilităţi pentru producătorii din tot judeţul Alba. O problemă mult discutată a fost situaţia pieţelor din Alba Iulia şi din judeţ, în condiţiile în care producătorii locali sunt înlăturaţi de către comercianţii veniţi din alte zone ale ţării, precum Oltenia ori Arad.    
„Astăzi am invitat asociaţiile locale şi persoanele fizice, producători, cultivatori de legume şi fructe pentru a constitui Asociaţia judeţeană a producătorilor de legume şi fructe din judeţul Alba. Scopul pentru care s-a constituieşte această asociaţie este acela de a veni în sprijinul producătorilor agricoli, de a-i ajuta să pătrundă pe piaţa de desfacere a produselor. Considerăm că prin această constituire altfel vom putem discuta cu ei. Încercăm să-i ajutăm în cultivarea pământului şi desfacerea produselor”, a declarat  Gheorghe Lazea, director coordonator al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Alba.
Producătorii prezenţi au fost informaţi şi despre proiectele pe care le pot depune pentru a accesa fonduri europene în scopul dezvoltării activităţii pe care o derulează.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite