Alba Iulia: Asfalt şi trotuare în cartierul romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria și Consiliului Local Alba Iulia în parteneriat cu Grupul comunitar de inițiativă „Lumea Nouă” a iniţiat un proiect de investiţii în scopul reabilitării infrastructurii din cartierul  romilor.

Proiectul are ca beneficiari 320 de familii de romi care trăiesc în cartierul „Lumea Nouă” şi este finanţat suma de 115.500 euro de către Fondul Român de Dezvoltare Socială, la care se adaugă contribuţia administraţiei locale în valoare de 15.000 de euro.
Rezultatele aşteptate în urma realizării proiectului sunt următoarele: 3.651 de mp de căi de acces reabilitate şi modernizate, incluzând trotuare şi spațiu verde, 140 europubele amplasate în fiecare gospodărie de pe cele 2 străzi modernizate, 20 eurocontainere, 2 cursuri de educaţie ecologică şi o campanie de ecologizare a zonei. Romii care trăiesc în „Lumea Nouă” se bucură că, în sfârşit, sunt băgaţi în seamă de autorităţi.
„Până acum au fost doar promisiuni. Au venit cu maşini scumpe, însă nimeni nu a făcut nimic. Când plouă trebuie să le punem pungi copiilor în picioare ca să meargă la şcoală. Ar fi bine să ne repare străzile, dar nu credem că se va face”, ne-a spus Paul Marton.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite