Asalt cu arestaţi la Curtea de Apel Alba Iulia: 100 de persoane prezentate magistraţilor VIDEO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a fost „invadată“ marţi de aproximativ 100 de arestaţi preventiv, care au fost aduşi în faţa magistraţilor fie pentru prelungirea mandatelor de arest, fie pentru derularea unor termene în cadrul proceselor în care sunt inculpaţi.

UPDATE: Comunicatul instanţei de judecată - „Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursurile formulate de inculpaţi împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara din 13.01.2012 prin care a fost prelungită cu 30 de zile măsura arestării preventive pentru cei 64 de inculpaţi acuzaţi că au făcut parte din mai multe grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia, Ucraina şi Republica Moldova.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia pronunțată în ședință publică în această seară este definitivă, toți cei 64 de inculpaţi urmând să fie cercetaţi în  continuare în stare de arest preventiv. Tribunalul Hunedoara a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru cei 62 de inculpaţi reţinuţi în 19.12.2011. La aceeași dată pentru alți 5 inculpaţi au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile începând cu data prinderii lor, 2 dintre aceștia fiind identificați și arestați ulterior.

Inculpaţii sunt cetăţeni români ce provin majoritatea din judeţele Hunedoara, Arad, Suceava, Timiş, Mureş, dar şi din Dolj, Maramureş, Caraş Severin şi Sibiu. Printre arestaţi se află şi un cetăţean turc cu domiciliul în Vâlcea.“

„Grosul“ arestaţilor l-a reprezentat membrii grupărilor de traficanţi de ţigări reţinuţi în 19 decembrie 2011 în operaţiunea „Trabucul lui Moş Crăciun“. 64 de inculpaţi au fost prezentanţi, în recurs, judecătorilor de la Curtea de Apel, după ce Tribunalul Hunedoara a decis pelungirea mandatelor de arest preventiv.  Peste 20 dintre inculpaţi sunt din judeţul Hunedoara, iar restul provin din Suceava, Mureş, Arad, Timişoara, Caraş-Severin şi alte judeţe de graniţă. Este arestat preventiv şi un cetăţean de naţionalitate turcă.

image

Click pe poză pentru galerie foto

Dosarul a fost instrumentat de poliţiştii de la Brigada de Criminalitate Organizată Alba Iulia, împreună cu procurorii DIICOT Hunedoara. Şapte grupări acuzate de contrabandă cu ţigări au fost anihilate la începutul săptămânii întruna dintre cele mai mari acţiuni organizate în ultimii ani în România. 107 persoane au fost ridicate şi duse pentru audieri la Deva. În final, 62 dintre acestea au primit mandate de arest preventiv pe 29 de zile. Sunt deţinuţi în aresturile inspectoratelor de poliţie din Deva, Timişoara, Sibiu şi Arad. Între timp, au mai fost prinşi încă doi inculpaţi astfel încât numărul total al arestaţilor a ajuns la 64. Alte trei persoane au mandate de arest preventiv în lipsă.

Acţiunea a vizat destructurarea a şapte grupări infracţional organizate, specializate în contrabanda cu produse accizabile provenite din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria şi Turcia, precum şi comercializarea ilegală a acestora. Prejudiciul estimat este de aproximativ 2,5 milioane de lei.

Un alt dosar cu un număr mare de arestaţi (14), acuzaţi de constituire grup infracţional organizat, proxenetism şi prostituţie, a avut termen marţi la Curtea de Apel. Este vorba despre dosarul proxeneţilor de pe DN7, care acţionau în zonele unor pensiuni din Şibot şi Orăştie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite