Alba Iulia: S-a dat startul în sezonul de schi la Arieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: S-a dat startul în sezonul de schi la Arieşeni
Alba Iulia: S-a dat startul în sezonul de schi la Arieşeni

Iubitorii zăpezii au ajuns, în acest weekend, în număr mare la Arieşeni. Ninsoarea a creat probleme localnicilor, dar a fost binevenită pentru sezonul de schi. Una dintre cele două pârtii a fost pregătită pentru amatorii sporturilor de iarnă.

A fost primul weekend în care pârtia mică de la Vârtop, în lungime de aproximativ 400 de metri, a fost practicabilă.
„Zăpada este bună şi are aproape 50 de centimetri. Am bătut încă de ieri pârtia. Turiştii nu au întârziat să apară“, a spus Dana Gligor, administratorul pârtiei şi al Cabanei Vârtop.

În schimb, pârtia principală, lungă de 700 de metri, nu a fost deschisă încă. „Zăpada nu s-a depus cum trebuie. Noi nu am deschis pârtia niciodată înainte de 1 noiembrie“, a precizat Vladimir Todea, administratorul pârtiei mari.

Prima zăpadă, primii turişti

Împătimiţii acestui sport nu au ratat prima zăpadă. Au venit de la distanţe mari pentru a se bucura de aerul curat şi mişcare. „Am făcut 420 de kilometri. Am ajuns în această dimineaţă, împreună cu un grup de prieteni, tocmai din Arad. Ieri ne-am interesat de starea pârtiei. Abia am aşteptat, suntem împătimiţi ai schiului şi ai datului cu placa. Noi venim de câţiva ani la Arieşeni. O să venim cel puţin o dată pe lună, cât ţine sezonul“, a spus Florin Barbu, în vârstă de 24 de ani.

Şi albaiulienii au plecat în această duminică spre Arieşeni. „Este splendid, zăpadă este bună, aerul curat. Nu e nici frig, sunt cam 2-3 grade maxim. Nici nu se putea mai bine. Merge doar teleschiul de pe partia mică, ar fi fost şi mai frumos dacă ar fi funcţionat şi pe cea mare. Nu am avut problem cu drumul, a fost curăţat, şi cred că aşa o să fie şi la întoarcere“, a spus Adrian Comşa (33 de ani) din Alba Iulia.

Preţuri pentru toate buzunarele
 
Până la începutului lunii noiembrie, pensiunile păstrează preţurile din sezonul de vară. Preţurile de cazare pentru lunilor următoare se anunţă mai ieftine decât cele de anul trecut.

„Încă păstrăm preţurile din vară. Pentru sezonul de iarnă, am scăzut preţurile la cazare faţă de anul trecut. Acestea vor fi cuprinse între 100 şi 190 de lei o cameră, în funcţie de facilităţile pe care turiştii le doresc“, a mai spus Dana Gligor.

Preţurile la teleschi-ul de pe pârtia mică rămân aceleaşi de anul trecut, 2 lei pentru adulţi şi 1 leu pentru copii. Închirierea unui echipament complet de schi sau snowboard costă 25 de lei pe zi.

Pentru cei care vor să-şi achiziţioneze separat echipamentul trebuie să scoată din buzunar 20 lei pentru schiuri, 15 lei pentru clăpari şi 10 lei pentru beţe. Turiştii pot închiria ATV-uri cu 100 lei pe oră şi echipament de paintball pentru 10 persoane cu 150 de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite