Alba Iulia: Fără ATV-uri pe pârtiile din Arieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Fără ATV-uri pe pârtiile din Arieşeni
Alba Iulia: Fără ATV-uri pe pârtiile din Arieşeni

Pe cele două pârtii de la Arieşeni, turiştii nu vor avea voie să folosească săniile sau ATV-urile în alte spaţii decât cele amenajate pentru astfel de activităţi recreative.

Iubitorii sporturilor de iarnă nu au voie pe pârtii decât cu echipament de schi ori snowboard. Turiştii care nu respectă aceste prevederi pot fi sancţionaţi cu amendă de la 25 la 200 lei, iar pentru intrarea cu Atv-ul pe pârtie, oamenii riscă o amendă între 1.000 lei la 5.000 lei.

Jandarmii montani le recomandă turiştilor  să respecte semnificaţia semnelor indicatoare, să folosească întotdeauna marginile pârtiei pentru a merge, indifferent dacă au schiurile în picioare sau nu. În caz de accident, pârtia trebuie părăsită pentru a nu provoca alte răniri.

„Amatorii de excursii montane sunt avertizaţi că, odată cu căderea primilor fulgi, traseele turistice prezintă un grad ridicat de periculozitate. De aceea sunt sfătuiţi să folosească un echipament adecvat, să nu se abată de la traseele marcate, să aibă asupra lor cel puţin un mijloc tehnic de comunicare şi, cel mai important, să plece la drum doar după consultarea jandarmilor montani sau salvamontiştilor“, a precizat Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite