Arestul IPJ Alba, sub asediul infractorilor. Mai sunt doar 5 locuri libere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea IPJ păstrează câteva locuri libere pentru cazuri urgente. Foto Arhivă
Conducerea IPJ păstrează câteva locuri libere pentru cazuri urgente. Foto Arhivă

Din cauza numărului mare de persoane arestate, unii inculpaţi sunt găzduiţi la IPJ Sibiu. În primele nouă luni ale anului 2010 au fost închise mai multe persoane certate cu legea decât în tot anul 2009.

Celulele destinate persoanelor reţinute pentru săvârşirea de infracţiuni au ajuns să fie suprasolicitate.

„Din cele 37 de locuri disponibile în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, acum sunt ocupate 32 de cei certaţi cu legea“, a precizat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

În primele nouă luni, mai mulţi arestaţi decât în 2009

Este vorba de cei reţinuţi de poliţiştii din Alba, de cei transferaţi de la alte inspectorate de poliţie din ţară sau aduşi din penitenciar pentru anchete la IPJ Alba.

„De la începutul anului prin  arestul IPJ Alba au trecut 283 de persoane.  În perioada similaraă a  anului trecut, au fost încarcerate doar 185 de persoane,  în timp ce pe tot parcursul anului 2009 au fost arestate aproximativ 250 de persoane “ , ne-a declarat agentul de poliţie Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

Poliţiştii pun situaţia şi pe creşterea numărului de infracţiuni de furt şi tâlhărie. Numai în primele şase luni ale anului au fost înregistrate în Alba 307 furturi, în creştere faţă de anul trecut.

Din cauza numărului mare de infractori reţinuţi unele persoane au fost încarcerate în judeţele limitrofe. Numai săptămâna trecută 4 din cei 11 inculpaţi din dosarul „ Prostituate pentru V.I.P.-uri“ au fost transferaţi în arestul IPJ Sibiu.

„Au fost câteva situaţii în anul 2010 când au venit cu propuneri de arestare preventivă procurori DIICOT. În astfel de cazuri pot fi şi 10 inculpaţi. Nu este acelaşi lucru ca pentru un omor sau o tentativă de omor, când există un singur inculpat", a afirmat judecătorul Aurelian Mocan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba “

V.I.P.-urile arestului IPJ

Arestul IPJ Alba a fost „vizitat“ şi de cei care ar trebui să apere legea: poliţişti şi angajaţi din Prefectura Alba . Printre numele sonore care au trecut pragul arestului se află Milu Todea, fost adjunct al IPJ Alba şi agentul Gheorghe Pleşa, reţinuţi pentru favorizarea infractorului.

Un alt om al legii, ofiţerul de poliţie Dumitru Dumbravă a fost „găzduit“  într-o celulă a arestului IPJ   pentru trafic de influenţă.  A aflat pe pielea lui care sunt condiţiile de cazare în celulă şi Nicolae Puiuleţ, fost şef al Oficiului Prefectural Câmpeni, acuzat de luare de mită.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite