VIDEO Cel mai lung cârnaţ din Ardeal prăjit la Octoberfest de Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai lung cârnaţ din Ardeal
Cel mai lung cârnaţ din Ardeal

Locuitorii din Alba Iulia au participat duminică la o sărbătoare Octoberfest în miniatură. Capul de afiş al evenimentului desfăşurat în parcarea magazinului Alba Mall l-a reprezentat prăjirea celui mai lung cârnaţ din Ardeal.

Organizatorii au pregătit un cârnaţ de 120 de metri şi în greutate de peste 40 de kilograme, care a fost împărţit în aproximativ 500 de porţii. „A fost pregătit după o reţetă tradiţională cu ingrediente bio, în maţ de oaie. S-a folosit carne de porc din abatoarele firmei Elit. Cantitatea utilizată a fost de aproximativ 45 de kilograme de carne plus sare piper, boia, usturoi. Timpul de pregătire a fost de aproximativ două ore“, a spus Nicu Şuteu, şef de restaurant la Alba Mall.

image

Click pe poze pentru galerie foto

Acesta a completat că este primul cârnaţ preparat şi prăjit în Ardeal la o asemenea lungime, într-o singură bucată. „Au mai existat preparate similare mai lungi, dar pregătite în mai multe bucăţi“, a completat Nicu Şuteu. Maţele de oaie au fost lipite unele de altele până s-a ajuns la lungimea de 120 de metri. Pentru a-l întoarce mai uşor de pe o parte pe alta s-a folosit un grilaj special dublu, iar cârnaţul este prins la mijloc. Beneficiarii porţiilor au mai primit, tot gratuit, şi o bere.

Fanafara din Petreşti a cântat muzică specifică festivalului Octoberfest. Programul evenimentului a mai cuprins un târg de produse tradiţionale în incinta Alba Mall, dar şi tombole prin care s-au putut câştiga premii în bere, plus dansuri populare şi un concert în aer liber cu trupa The Puzzles.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite