Alba Iulia: Turism ecologic la pensiunile agroturistice din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea concediilor şi vacanţelor îi determină pe români să aleagă diverse destinaţii exotice sau tradiţionale. În ultimul caz, nu sunt puţini cei aleg şi pensiunile montane. Judeţul Alba deţine o zestre importantă de peisaje câmpeneşti şi tradiţii care pot contribui la un concediu reuşit într-o pensiune agroturistică.

Oferta internă petru destinaţiile agroturistice pentru această vară este variată. Preţurile pentru un sejur încep de la 100 lei pentru o noapte pentru o persoană şi pot ajunge până la câteva sute de lei. Complexul Turistic Terra Mythica din Ighiu se recomandă ca o adevărată oază de verdeaţă situată la numai 10 km de Alba Iulia.

O destinaţie a cărei obiective turistice cuprinde rezervaţiile naturale precum: Iezerul Ighiel, Piatra Poieni, Castelul Eszterhazy din Şard (secolul XVI) sau Biserica Evanghelică din Ighiu, din secolele XV- XVIII. Cazarea la Complexul Turistic Terra Mythica costă între 120 lei pentru cameră single şi 140 lei pentru cameră dublă.

Cazarea include accesul gratuit la toate facilitatile complexului. Preţul pentru micul dejun este de 15 lei. Complexul oferă teren de baschet sau tenis cu nocturnă.

Preţuri accesibile

Comuna Arieşeni este recunoscută ca destinaţie turistică preferată pentru mulţi albaiulieni. Pensiunea Casa Noastră este localizată la aproximativ 3 km de centrul comunei. Oferă ca şi facilităţi locuri de joacă pentru copii, două terase cu o capacitate de 25 de locuri fiecare, posibilitate de pregătire şi servire a grătarului în aer liber.

Oferta turistică variază între 35 euro/camera dublă fără mic dejun sau 45 euro/cameră triplă fără mic dejun. Turiştii pot servi celelalte mese în regim de restaurant. Pensiunea Râmeţ se află în Munţii Trascău la 2,5 km de cu acelaşi nume şi la 3,5 km de Cheile Râmeţului. Distanţa din Alba Iulia este de aproximativ 40 km.

Amplasamentul pensiunii se bucură de o poziţie impozantă, uşor de remarcat, pe o coastă. Oferta pensiunii cuprinde: cameră cu 2 paturi la 120 lei sau 140 lei cu mic dejun. Camera cu un pat 100 lei sau 110 lei cu mic dejun.

Pentru minim 2 nopţi turiştii vor scoate din buzunar pentru o cameră dublă/noapte 120 lei (mic dejun inclus). Oferta specială pentru grupuri în regim de demipensiune costă 170 lei/persoană pentru 2 nopţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite