Alba Iulia: Dosare penale pentru copaci tăiaţi ilegal în Munţii Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Dosare penale pentru copaci tăiaţi ilegal în Munţii Apuseni
Alba Iulia: Dosare penale pentru copaci tăiaţi ilegal în Munţii Apuseni

De la începutul lunii octombrie, poliţiştii au desfăşurat în Cîmpeni, Aiud, Arieşeni şi Mogoş mai multe acţiuni pentru prinderea persoanelor care taie ilegal copacii din pădure.

Poliţiştii au sancţionat un număr de şapte persoane care au tăiat peste 150 de arborii. Materialul lemnos a fost confiscat, iar persoanele ce au fost prinse în flagrant s-au ales cu dosar penal.

„Printre judeţele care se confruntă cu criminalitatea silvică se află şi judeţul nostru, care are un relief, în mare parte muntos. În principal, cauzele specifice acestui fenomen se regăsesc în agresivitatea manifestată de anumite persoane, în special în zonele defavorizate, unde au avut loc disponibilizări masive, iar singurul mijloc de trai este asigurat prin tăierea şi valorificarea ilegală a materialului lemnos“, a precizat Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Alba.

A furat peste 100 de brazi


Agenţii Postului de Poliţie Mogoş, împreună cu reprezentanţi din cadrul I.T.R.S.V. Cluj-Napoca au ieşit în data de 5 noiembrie în teren şi au prins un localnic din Abrud care a tăiat din pădurea unei femei din Mogoş peste 100 de copaci. Nicolae H., în vârstă de 25 de ani, a tăiat 115 brazi. El este cercetat pentru „tăiere ilegală şi sustragere de arbori”, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite