Apa menajeră din Pianu, Şpring şi Sîntimbru epurată după model francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noi sistem de epurare a apelor uzate la Pianu, Sîntimbru şi Şpring
Noi sistem de epurare a apelor uzate la Pianu, Sîntimbru şi Şpring

Comunele Pianu, Sîntimbru şi Şpring au obţinut sprijin francez pentru realizarea unor sisteme pilot de epurare a apelor menajere prin lagunaj. Sistemul presupune un minim de instalaţii şi dotări tehnologice, iar epurarea apelor se face printr-un sistem de lacuri cu trestie.

Astăzi a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Alba o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanţii CJ Alba, ai celor trei primării implicate în proiect, reprezentanţii Asociaţiei Alba – Afroda, ai Consiliului General Rhone şi cei ai asociaţiei partenere  SDRR din departamentul Rhone. Au fost discutate detalii tehnice legate de proiect şi s-a stabilit calendarul de acţiuni pentru perioada următoare. Până la sfârşitul verii urmează să fie definitivate toate documentaţiile necesare pentru aceste sisteme de epurare.

Primăriile Pianu, Sîntimbru şi Şpring au fost selectate de partenerii francezi pe baza unor chestionare de evaluare, după care au fost făcute mai multe vizite în teren pentru a se găsi locaţiile optime punerii în practică a proiectului.  Sistemele de epurare urmează să fie realizate în câte un sat din fiecare comună.

„Este un proiect foarte interesant şi unic, din câte ştim noi, în România. Funcţionează deja de mai mult timp în Franţa şi mă bucur că am început implementarea sa în judeţul Alba. Vom face toate demersurile necesare pentru identificarea unor surse de finanţare viabile, astfel ca sistemele să poată deveni funcţionale într-un timp cât mai scurt”, a spus Ion Dumitrel, Preşedintele Consiliului Judeţean Alba.


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite