Anul 2010, decisiv pentru soarta proiectului Roşia Montană Gold Corporation

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul 2010 decisiv pentru proiectul Roşia Montană
Anul 2010 decisiv pentru proiectul Roşia Montană

Ministrul Economiei Adriean Videanu, prezent astăzi în judeţul Alba, a declarat că investiţia de la Roşia Montană Gold Corporation ar putea fi compromisă dacă anul acesta nu se ia o decizie.

„Dacă în 2010 nu se ia o decizie în legătură cu Roşia Montană, proiectul ar putea fi compromis. Statul nu are resurse suficiente să investească în dezvoltarea sectorului minier. Am venit la faţa locului să văd care sunt condiţiile. Ministerul Economiei vrea să se implice mai mult în dezvoltarea proiectului şi într-un dialog cu cei care au preocupări în zona ecologiei şi a protecţiei monumentelor istorice. Dacă cu toţii vom avea disponibilitate la dialog vom găsi soluţii. Specialiştii Ministerului Educaţiei spun că proiectul este bun, dar trebuie să acţionăm cu înţelepciune să găsim soluţiile care se impun. Trebuie să colaborăm pentru a asigura cele mai bune soluţii de mediu şi de protejare a monumentelor istorice“, a spus ministrul Adriean Videanu.


Ministrul Economiei  s-a întâlnit astăzi la Alba Iulia şi cu reprezentanţii Uzinei Mecanice şi Fabricii de Arme din Cugir şi reprezentanţi ai Salinei şi ai Combinatul de produse clorosodice GHCL Upsom Ocna Mureş. Combinatul din Ocna Mureş a trimis în somaj tehnic cei 950 de angajaţi, în luna noiembrie a anului 2009,  după ce Romgaz a sistat furnizarea gazului pentru neplata unor datorii restante. În urma întâlnirii, ministrul a spus că a discutat cu acţionarii principali de la UPSOM şi ca mâine, în consiliul de administraţie al Romgaz, se va discuta eşalonarea datoriilor pe care societatea le are faţă de furnizorul de gaz. Adriean Videanu a mai precizat că situaţia de la Ocna Mureş este atât una socială, majoritatea locuitorilor oraşului lucrează la acest combinat, cât şi una economică, deoarece pe piaţa internă este nevoie de produsele societăţii din Ocna Mureş.

De asemenea, ministrul a mai declarat că speră atragerea de noi contracte pentru industria de armament şi crearea a 200 de  noi locuri de muncă la Uzina din Cugir.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite