Alba Iulia: Animalele de companie sunt la mare căutare în magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Animalele de companie sunt la mare căutare în magazine
Alba Iulia: Animalele de companie sunt la mare căutare în magazine

Animalele mici şi uşor de întreţinut sunt la mare căutare în magazinele din Alba Iulia. Oferta este foarte variată, iar preţurile sunt pentru toate buzunarele.

În cele câteva pet-shop-uri din oraş, albaiulienii îşi pot găsi un animal de companie şi un prieten care să-i înveselească. De la peştişori, la broscuţe teştoase, de la papagali la canari, de la hamsteri la porcuşori de guineea, oferta este foarte variată şi pe buzunarul tuturor.

Au trecere animalele mici

„Preferinţele albaiulienilor în materie de animale, depind în funcţie de vârstă şi de sezon. Acum se cumpără cel mai mult peştii de acvariu şi papagalii“, a spus Ildiko Cune, administratorul unui pet-shop. Aceasta a precizat că albaiulienii preferă în general animalele care se întreţin uşor şi care nu presupun cheltuieli exagerate.

„Cine e pasiont de rozătoare, preferă iepurii pitici sau hamsterii, animale care în principiu ocupă puţin spaţiu şi nu necesită multă îngrijire“, a spus albaiulianca. De asemenea, sunt foarte mulţi, cei care preferă peştii de acvariu. Pe lângă faptul că nu necesită un tratament aparte, aceştia au şi un rol decorativ.

„Se cumpără foarte bine peştii exotici, şi de apă rece şi de apă caldă. Aceştia sunt înmulţiţi în captivitate sau sunt aduşi de dincolo. Preţul lor variază în funcţie de dimensiune şi tip, între 3 lei şi 200 de lei“, a mai spus Ildiko Cune. Pasionaţii de animale pot apela la varianta produselor comandate pe baza catalogului.

„Din păcate sunt foarte puţini cei care sunt într-adevăr pasionaţi. Pentru aceştia nu contează banii. Pentru animalul lor pot comanda produse şi accesorii care se găsesc în cataloagele de specialitate“, a mai spus administratorul magazinului de animale.

Porcuşorii de guineea sunt prietenoşi

Clienţii pot opta pentru un papagal sau un peruş. Preţul acestora începe de la 40 de lei. De asemenea, un hamster costă doar 12 lei, iar un iepuraş pitic aproximativ 50-60 de lei. O pisică birmaneză sau siameză costă cel mult 100 de euro.

Familia micuţului Andrei Andron a preferat să îşi crească odrasla cunoscând dragostea pentru animale. Deşi are numai trei ani şi jumătate Andrei îl ingrijeşte pe Jimmy, porcuşorul de guineea al familiei, cu multă responsabilitate, ca un om mare, conştient de nevoile micuţului animal.

„Am ales un porcuşor de guineea deoarece ştiam că aceste animăluţe sunt foarte prietenoase. În plus, sunt uşor de îngrijit“, a precizat tatăl lui Andrei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite