Angajatul Prefecturii Alba, Nicolae Puiuleţ, acuzat de corupţie riscă închisoarea între doi şi 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Puiuleţ şi soţia acestuia, Miorica Puiuleţ, vor fi judecaţi de Tribunalul Alba. Cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. Primul termen al dosarului va fi în 2 august 2010.

Soţii Puiuleţ sunt acuzaţi că au cerut şi primit de la trei persoane suma de 41.400 de lei pentru a le intermedia obţinerea a două locuri de muncă în cadrul serviciului de Ambulanţă Alba şi a unei pensii de invaliditate.

Întâlniri cu denunţătorii

Banii au fost primiţi de inculpaţi în perioada august-septembrie 2009, precum şi în data de 14 iunie 2010 când, cei doi soţi Puiuleţ, au fost surprinşi în flagrant în momentul în care au primit suma de 5.000 de lei de la un denunţător. Inculpaţii i-au lăsat pe denunţători să creadă că au influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Serviciului de Ambulanţă Alba-Iulia şi asupra Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Alba.

„Întâlnirile dintre inculpaţi şi denunţători se realizau în diferite zone ale oraşului Alba Iulia, la diverite intervale de timp, ocazie cu care inculpatul Puiuleţ Nicolae prezenta stadiul «rezolvării», motivele pentru care până în acel moment nu a fost posibilă soluţionarea, respectiv faptul că funcţionarii cu care pretindeau că «au aranjat» sunt plecaţi din localitate ori sunt ocupaţi. De fiecare dată dădeau asigurări că problema se rezolvă, iar banii care mai sunt necesari a fi daţi sunt tocmai pentru a urgenta şi rezolva problema“, se afirmă în rechizitoriul procurorilor.


A cerut returnarea banilor

image

Într-unul din cazurile concrete, denunţătorul a solicitat returnarea banilor plătiţi pe motiv că şi-a găsit alt loc de muncă şi a aşteptat prea mult rezolvarea angajării în postul de şofer la Ambulanţă.

„Inculpatul Puiuleţ Nicolae a solicitat denunţătorului să-i găsească o altă persoană interesată pentru postul de conducător auto. Pentru a discuta toate amănuntele s-au întâlnit ambii inculpaţi cu acesta în oraş şi cu acest prilej i-au cerut celui din urmă să găsească o altă persoană interesată de post, de la care să primească denunţătorul suma pe care le-o dăduse deja lor. În acest context, în urma realizării flagrantului la data de 14.06.2010, asupra inculpatei a fost găsită suma de 5.000 de lei, iar cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare au fost identificate mai multe înscrisuri ce constituie mijloc de probă în cauză“, se mai susţine în rechizitoriul procurorilor.

Nicolae şi Miorica Puiuleţ au fost eliberaţi din arest preventiv după aproape 27 de zile. Nu au putut fi contactaţi pentru a face declaraţii în legătură cu trimiterea dosarului în instanţa de judecată, dar, în faza cercetării şi urmăririi penale, nu au recunoscut că sunt vinovaţi. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Alba. Nicolae Puiuleţ şi Miorica Puiuleţ riscă pedeapsa de închisoare între doi şi 10 ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite