Angajaţii supermarketului Unimark Alba Iulia lucrează de două luni fără salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Supermarketul Unimark funcţionează în incinta Alba Mall
Supermarketul Unimark funcţionează în incinta Alba Mall

Angajaţii supermarketului Unimark din incinta Alba Mall se plâng că au primit, de două luni, doar o parte din sumele ce li se cuvin. Deşi magazinul s-a deschis doar de câteva luni, jumătate dintre angajaţi au demisionat sau au fost daţi afară.

Angajaţii supermarketului Unimark Alba Iulia, deschis în mall-ul albaiulian la finele anului trecut de firma braşoveană Hard Discount, sunt nemulţumiţi de faptul că societatea nu le-a plătit decât o parte din retribuţiile cuvenite pe lunile ianuarie şi februarie.

Bani în tranşe, pe tabel

„Am fost la început 50 de angajaţi, dar jumătate au plecat sau li s-a desfăcut contractul de muncă. Salariul brut lunar negociat este de 720 de lei, dar ne-au promis că vom primi şi bonuri de masă. În 30 ianuarie trebuia să ni se dea avansul pe luna respectivă – 150 de lei, dar nici vorbă. L-am primit abia în 7 februarie şi atunci numai după ce am oprit lucrul şi am făcut grevă. Am sunat la Braşov şi ni s-au dat doar 100 de lei”, a declarat o angajată, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Potrivit aceleiaşi surse, de atunci şi până în prezent firma nu a mai achitat decât 350 de lei fiecărui salariat, în două tranşe, 200 de lei în 21 februarie şi încă 150 de lei în 27 februarie. „De fiecare dată când ni s-au dat banii, n-am primit niciun fluturaş, am semnat doar pe un tabel”, a mai precizat femeia.

Unimark Supermarket

Despre bonuri de masă nici nu se mai pune problema, a adăugat o altă angajată a magazinului. „De fiecare dată când întrebam când se dau bonurile de masă, directorul ne răspundea «joi la doi». Într-o joi, la ora 14.00, un coleg s-a dus la dânsul şi l-a întrebat de bonuri. I-a spus să-şi vadă de treabă”, a afirmat salariata. O parte dintre angajaţi au făcut plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

ITM va lua măsuri

Dorel Fiţ, directorul ITM Alba, a spus că instituţia pe care o reprezintă nu poate face niciun demers atâta timp cât la Alba Iulia există doar un punct de lucru al firmei Hard Discount. „ITM Alba ar fi putut interveni în cazul în care firma avea sediul în judeţ. I-am îndrumat pe oameni spre ITM Braşov “, a explicat Dorel Fiţ.

Reprezentanţii instituţiei braşovene au confirmat faptul că au primit o plângere de la salariaţi în 2 martie 2010. „Inspectorii noştri vor demara o serie de controale care vor fi extinse cel puţin pe aria punctelor de lucru care au semnalat probleme“, a spus Adrian Reit, inspectorul şef al ITM Braşov.
Directorul Unimark Alba Iulia, Eugen Iacob, a refuzat să comenteze situaţia. „Eu nu am nimic de spus. Este dreptul lor dacă vor să facă plângere. Probleme sunt peste tot în ţară“, a afirmat Eugen Iacob.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite