Fost primar al comunei Mihalţ trimis în judecată de DNA Alba Iulia pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul DNA Alba Iulia
Sediul DNA Alba Iulia

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ioan Toma Cârnaţ, preşedinte al Asociaţiei de Păşunat şi a Crescătorilor de Animale ,,Târnava” Mihalţ. Inculpatul este fost primar PSD al comunei Mihalţ în perioada 2000 - 2004.

Ioan Toma Cârnaţ este acuzat de infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene şi de fals material în înscrisuri oficiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 12 mai 2011, inculpatul Cârnaţ Toma Ioan, în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Păşunat şi a Crescătorilor de Animale ,,Târnava ”, în numele acestei asociaţii, a solicitat Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A) - Centrul Judeţean Alba cererea unică de plată şi plăţi de agro-mediu pentru anul 2011 pentru suprafaţa de 794,66 hectare de păşune. În susţinerea cererii sale, inculpatul a prezentat un contract falsificat de închiriere a păşunii respective de la Primăria Mihalţ, contract pe care inculpatul a falsificat semnătura primarului comunei Mihalţ.

Ministerul Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale prin Agenţia pentru Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură – Centrul Judeţean Alba s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 145.434,83 lei (echivalentul a aproximativ 33.635 de euro). În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de bani menţionate mai sus. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Blaj.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite