Andrei Făgărăşanul şi Irineu Bistriţeanul, candidaţi pentru scaunul de Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sinodul Mitropoliei Clujului a desemnat luni doi candidaţi pentru scaunul de Arhiepisop Ortodox de Alba Iulia. Cei doi nominalizaţi sunt Andrei Făgărăşanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, şi Irineu Bistriţeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

Redăm în continuare comunicatul de presă făcut public de biroul de presă al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului:

„Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului s-a întrunit în şedinţă specială, luni, 9 mai 2011 la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca, sub preşedinţia Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului şi Locţiitor de Arhiepiscop  al Alba Iuliei, pentru desemnarea candidaţilor pentru scaunul vacant de Arhiepiscop al Alba Iuliei.

În conformitate cu prevederile din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române privitoare la alegerea de mitropolit, membrii sinodului Mitropolitan i-au desemnat prin vot secret pe:           

- Preasfinţitul Părinte ANDREI FĂGĂRĂŞANUL, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului           
- Preasfinţitul Părinte IRINEU BISTRIŢEANUL, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Clujului
candidaţi la scaunul vacant de Arhiepiscop al Alba Iuliei.

Numele celor doi ierarhi desemnaţi de Sinodul Mitropolitan vor fi prezentate membrilor Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Alba Iuliei, care se va întruni în şedinţă de consultare cu membrii Sinodului mitropolitan, marţi, 10 mai 2011, la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca.

În cazul în care se consideră necesar, Adunarea eparhială şi membrii de drept pot cere completarea listei ierarhilor candidaţi, cu încă un ierarh, ales din lista candidaţilor eligili, întocmită de Cancelaria Sfântului Sinod.

Lista finală a candidaţilor va fi înaintată Sfântului Sinod, care se va întruni în şedinţă de lucru, vineri, 19 mai 2011, la reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, pentru a-l alege, prin vot secret, pe viitorul Arhiepiscop al Alba Iuliei”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite