Amenzi de aproape 100.000 de lei pentru depăşirea vitezei aplicate de poliţiştii rutieri din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii rutieri din Alba au desfăşurat, în perioada 16-22.04.2012, pe raza întregului judeţ, o acţiune preventivă ce a vizat reducerea accidentelor rutiere produse ca urmare a vitezei excesive.

Poliţiştii au acţionat cu predilecţie pe drumurile naţionale şi pe sectoarele de drum unde s-a înregistrat trafic intens, fiind folosite 11 aparate radar. În această perioadă, pentru depăşirea vitezei legale, au fost aplicate 687 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 96.180 lei şi au fost reţinute, în vederea suspendării, 36 de permise de conducere. De asemenea, au fost constatate 8 infracţiuni la regimul rutier.

Urmărire la Roşia Montană

În 21 aprilie, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni  în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe DJ 742, pe raza comunei Roşia Montană, au observat un autoturism al cărui conducător auto a încălcat mai multe reguli de circulaţie.

Agenţii de poliţie au pornit în urmărirea autoturismului, folosind semnalele acustice şi luminoase, însă conducătorul auto a refuzat să oprească la semnal şi a  virat spre dreapta, intrând pe drumul comuna Valea Nanului din comuna Roşia Montană iar după cca. 300 de metri a pierdut controlul asupra autoturismului şi a intrat în albia pârâului Valea Nanului. În urma accidentului a rezultat avarierea autoturismului, fără ca şoferul acestuia sau vreunul dintre ceilalţi 3 pasageri ai autoturismului, să sufere leziuni corporale.

Conducătorul auto, G.F., de 29 de ani, din Abrud, a refuzat testarea cu aparatul etilotest precum şi să se supună recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, motiv pentru care faţă de acesta au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de „sustragere de la recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii gradului de alcoolemie”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite