Alba Iulia: Amenzi şi permise reţinute de poliţişti (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Amenzi şi permise reţinute de poliţişti (GALERIE FOTO)
Alba Iulia: Amenzi şi permise reţinute de poliţişti (GALERIE FOTO)

Serviciul de Poliţie Rutieră din cadrul IPJ Alba a organizat astăzi o acţiune de prevenire a accidentelor grave având drept cauză trecerile la nivel de cale ferată.

Au participat mai multe echipaje de Poliţie care au verificat modul în care este respectată legea de către participanţii la trafic, la trecerile de cale ferată de pe raza municipiului Alba Iulia.
 
"Din păcate am constatat că unii dintre conducătorii auto nu respectă semnalele acustice şi luminoase de la trecerile de cale ferată. În aceste cazuri s-a reţinut permisul pentru suspendare pe o perioadă de 90 de zile şi s-a dat o amendă de 540 de lei, respectiv 9 puncte de penalizare”, a spus agentul şef adjunct Nicolae Pleşa.

52 de sancţiuni şi amenzi de 9.220 lei


În final, poliţiştii au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.220 lei. Pentru încălcarea regulilor de circulaţie privind trecerea la nivel cu cale ferată, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute în vederea suspendării 6 permise de conducere.

Restul sancţiunilor au fost aplicatepentru interdicţia de a folosi telefonul mobil în timpul conducerii de autovehicule pe drumurile publice, dacă acesta nu este prevăzut cu dispozitiv “mâini libere”, precum şi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite