Alba Iulia: Amenzi pentru nerespectarea legislaţiei muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Amenzi pentru nerespectarea legislaţiei muncii
Alba Iulia: Amenzi pentru nerespectarea legislaţiei muncii

Mai multe controale ale inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă au fost desfăşurate în perioada 10-14 august la firme cu activitate în domeniile panificaţie, construcţii, alimentaţie publică şi exploatare forestieră.

Controalele au vizat identificare şi sancţionarea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare precum şi felul în care sunt respectate reglementările legale  privind relaţiile de muncă în  domeniile amintite. Cu această ocazie au fost verificate societăţi comerciale din zona  montană a judeţului Alba: Câmpeni, Bistra, Vidra, Albac, Baia de Arieş, Roşia Montană, Gârda, Lupşa,  precum şi din municipiul Alba Iulia.

În urma controalelor în domeniul relaţiilor de muncă au fost contatate 75 de deficienţe la 13 unităţi controlate. Inspectorii ITM au depistat un număr de 11 persoane în lucru fără forme legale de angajare şi au aplicat 37 de sancţiuni dintre care 33 avertismente şi 4 amenzi în valoare de 21.500 lei. Amenzile au fost acordate pentru “muncă la negru” 16.500 lei şi pentru alte abateri de la legislaţia muncii 5.000 lei.

Potrivit oficialilor ITM Alba principalele deficienţe stabilite în controale au fost primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în forma scrisă a contractelor individuale de muncă şi faptul că dosarele personale ale salariaţilor nu conţin actele necesare angajarii ori nu s-au întocmit dosare de personal pentru toţi salariaţii societăţii.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite