Alba Iulia: Amenzi pentru vânzare de pâine şi făină expirate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Amenzi pentru vânzare de pâine şi făină expirate
Alba Iulia: Amenzi pentru vânzare de pâine şi făină expirate

Angajaţii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Alba a desfăşurat în cursul acestei luni, în perioada 1-20 septembrie, acţiuni de control la prdusele de panificaţie.

CITIŢI ŞI
Braşov: Pâine mucegăită şi infestată cu Bacillus Mesentericus


Au fost controlaţi 87 operatori economici şi o cantitate de 5628.11 kg de pâine, produse de panificaţie şi produse de morărit. La 2151.81 kg produse s-au constatat diferite deficienţe. Comisarii au oprit temporar de la comercializare o cantitate de 2101,53 kg pâine, produse de panificaţie şi produse de morărit în valoare totală 6286,04 lei. Au fost oprite definitiv de la comercializare 50,28 kg cu 747,75 lei pâine, produse de panificaţie şi produse de morărit. S-au fost aplicat 42 amenzi contravenţionale în valoare totală de 116.900 lei şi 63 avertismente.

Deficienţe constatate


La 10 % din operatori economici controlaţi s-au găsit la comercializare produse de panificaţie şi morărit în afara termenului de valabilitate. De exemplu o societate din Petreşti-Sebeş avea expus la comercializare faină albă cu data garanţie depăşită cu 35 zile.

O altă societate comercială din Aiud comercializa diferite produse de panificaţie şi patiserie în afara termenului de valabilitate de 28 zile. Iar în Câmpeni o societate comercială vindea făină albă Galmopan cu termen de valabilitate depăşit cu 14 zile. De asemenea la operatori economici din Cugir s-a găsit în vânzare pâine albă şi pâine semi, în afara datei limită de consum de 4 zile.

La produsele de panificaţie preambalată, comisarii au constatat că nu toţi operatorii economici informează asupra prezenţei ingredientului sare iodată, în lista ingredientelor, unii având doar înscrisă în listă ingredientelor „sare” fără a se specifica dacă este iodată sau dacă s-a folosit sare neiodată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite